Videoherní Fallout konečně jako seriál. Postapokalyptické sci-fi mají na starost tvůrci Westworldu

Videoherní Fallout konečně jako seriál. Postapokalyptické sci-fi mají na starost tvůrci Westworldu
Fallout | Bethesda
Slavná herní série je dnes definována jako open-world akční RPG. Na začátku každého dílu jsme coby nepojmenovaná postava vypuštěni do světa postapokalyptické Ameriky, jež v padesátých letech podlehla nukleární válce.
Nyní, v 22. století, existuje jako nekonečná pustina plná trosek, lítosti, cynismu a boje o těch pár zdrojů, které jsou ještě k mání. A je jen na nás, kam se vydáme a co tam budeme dělat.
Fallout - natáčecí plac
Fallout - natáčecí plac | Amazon Prime Video
Fallout disponuje bohatě promyšleným světem založeným na retro-futuristické estetice. Vychází z atmosféry a ideálů padesátých let, ale alternativní vývoj historie tu vedl k tomu, že vedle propagace konzervativních hodnot stihlo lidstvo přijít s roboty, laserovými zbraněmi a obleky dodávajícími nadlidskou sílu. Nukleární rodina se udržuje lépe, když vám pomůže mechanická chůva s obstojnými konverzačními schopnostmi!
To vše ve jménu satirického antiválečného příběhu, který je, jak tomu tak u akčních her bývá, trochu podrýván faktem, že 90 % konfliktů řešíte tím, že někoho střelíte mezi oči.
Fallout je na první pohled jako dělaný pro filmovou či seriálovou adaptaci, vyhlížíme ji tedy už dlouho. Ještě v roce 2016 však Todd Howard z Bethesdy prohlašoval, že jde z jednání do jednání, ale žádný producent mu nikdy nepředložil vizi, s níž by se ztotožnil.
To se ale změnilo s nástupem Amazon Studios, luxusního koníčku Jeffa Bezose. Druhý nejbohatší muž světa zlanařil tvůrce jiné dystopie Westworldu, Lisu Joy a Jonathana Nolana, a s jejich záštitou Howarda přesvědčil, že právě Amazon se postará o zachování dobrého jména Falloutu.
Joy a Nolan museli kvůli pětileté smlouvě s Amazonem opustit Warnery, pro něž stvořili Westworld. Jejich angažmá stálo Bezose 150 milionů dolarů.
Fallout - natáčecí plac
Fallout - natáčecí plac | Amazon Prime Video
Mnoho dalšího nevíme. Neznáme ani oficiální titul, ani jména herců či přesnou zápletku. Jen, že Nolan osobně zrežíruje alespoň první epizodu. Producenti se ale dušují, že jim půjde o zachování atmosféry videoher, které kombinují depresivní tón padlé civilizace s cynickým humorem a absurditou založenými na naivních dobových reklamách a slepé víře v americkou nadřazenost.
Víme tak málo, že by bylo snadné si myslet, že je vše sotva v zárodku. Proto překvapily čerstvé fotografie, které dokázaly, že se seriál již natáčí. Sice zatím vidíme jen prázdné parkoviště, i z něj ale hráči okamžitě nasají povědomou náladu, kterou si tak oblíbili. Bude ale Fallout fungovat, když nebudeme mít ruku na ovladači?
Fanoušci Nuka-Coly by zatím neměli zadržovat dech, o datu premiéry nemá ani cenu spekulovat. Zároveň je ale skoro jisté, že seriál je skutečně na cestě.
videoherni-fallout-konecne-oziva-postapokalypticke-sci-fi-maji-na-starost-tvurci-westworldu
Fallout | Amazon Prime Video

Thor 4 prožívá milostný vztah s kladivem a paroduje sám sebe
Čtvrtý díl komiksového Thora už není lehká komedie, ale vyloženě sebeparodie. Drama zmizelo, i když hrdinovi umírá jeho milá a hrozí mu smrt.