Rod draka: Nejnovější várka fotek z prequelu Hry o trůny

Rod draka: Nejnovější várka fotek z prequelu Hry o trůny
Rod draka | HBO
V centru dění bude hlavně rod Targaryenů (ostatně scénář je inspirovaný knižní předlohou dějin tohoto slavného rodu s názvem Oheň a krev od George R. R. Martina). Dostane se ale i na další rody a vše vyústí v občanskou válku. Seriál Rod draka se podle tvůrců pořadu Miguela Sapochnika a Ryana Condala se vydá sice jinou cestou a bude se snažit od svého předchůdce přeci jen trošku odlišit, ale stále bude stavět na tom, aby vycházel ze stejného světa.
Chybět tak nebude ani železný trůn, jehož podoba více odpovídá knižní předloze a pro jejíž výrobu bylo použito dva tisíce pět set mečů (jelikož jich štáb neměl dost, musel si vypůjčit od jiných produkcí jako Warcraftu nebo Zaklínače). Některé z použitých zbraní jsou skutečné, takže scény z trůnního sálu byly pro štáb i herce poměrně nebezpečené.
Rod draka
Rod draka | HBO
O čem to bude
Příběh začíná vládou Viseryse, pátého krále z rodu Targaryenů, za jehož panování zažilo Západozemí sedmdesát let míru a dosáhlo největší prosperity, po obloze se prohánělo tolik draků, že každý Targaryen si mohl jednoho osedlat. Nádhera, pompéznost, intriky, vysoká politika a bohatství, to vše Targaryenové měli, než došlo k strmému pádu. Vše míří ke Hře o trůny a tak není divu, že seriál všichni vyhlížejí s velkým očekáváním.
K dispozici je nyní poměrně slušná dávka zcela nových obrázků, na kterých si mohou všichni prohlédnou hlavní hrdiny seriálu. Jedná se o dědičku trůnu princeznu Rhaenyru (kterou v seriálu ztvárnili v mladší podobě Milly Alcock a ve starší Emma D'Arcy), jejího otce krále Viseryse (Paddy Considine), strýce Daemona (Matt Smith), tetu Rhaenys (Eve Best), králova rádce Otta Hightowera (Rhys Ifans), jeho dceru Alicent Hightower (Olivia Cooke), lorda Corlyse Velaryona (Steve Toussaint) a sera Harrolda Westerlinga (Graham McTavish).
Rod draka
Rod draka | HBO
Kdo je kdo
Každopádně jména postav zatím řeknou něco jen skutečným odborníkům na Hru o trůny, nebo těm, kteří četli knižní předlohy. Těm nezasvěceným proto prozradíme, že i rody Hightowerů a Velaryonů jsou nesmírně důležité. Tangaryenovi ovládli Západozemí a na znamení poražení všech protivníků si z jejich mečů ukuli železný trůn, ale ve hře je stále mnoho mocných rodin, které se na politice v Západozemí větší či menší mírou podílejí. Zvláště Hightowerové budou hrát klíčovou roli, vztah Rhaenyry a Alicent je to, co odstartuje zmíněnou občanskou válku zvanou Tanec s draky. Ale za zmínění rozhodně stojí rod Velaryonů, který v seriálu bude reprezentovat lord Coslyse Velaryon, manžel princezny Rhaenys.
V knize jsou členové rodu Velaryonů popsáni jako mocní mořeplavci se stříbřitými vlasy, bledou pletí a fialovýma očima. Condal s Sapochnikem se ale rozhodli jejich vizáž pozměnit, aby se seriál stal rasově vyváženější. Stříbřité vlasy jim ovšem zůstaly, stejně jako prastará valyrijská krev, jež jim stejně jako Targaryenům proudí v žilách, a tak stejně jako oni dokáží jezdit na dracích. Sami to ale nevyhledávají a raději brázdí moře. Targaryeoné vládnou obloze a Velaryonové mořím. Lord Corlys zvaný Mořský had je z nich nejslavnější a jeho spojení s Targaryeni je o to silnější, neboť si jednu z nich vzal za ženu.
Rod draka
Rod draka | HBO
Zajímavostí je, že právě o něm by pak měl být i další spin-off seriál The Sea Snake, který HBO připravuje.

Thor 4 prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe Čtvrtý díl komiksového Thora už není lehká komedie, ale vyloženě sebeparodie. Drama zmizelo, i když hrdinovi umírá jeho milá a hrozí mu smrt.