Trailerová nálož týdne: Návrat vraždícího sirotka, meteorit ve Středozemi a pořádný kus anarchie

Trailerová nálož týdne: Návrat vraždícího sirotka, meteorit ve Středozemi a pořádný kus anarchie
Sirotek: První oběť | Paramount Network

Sirotek: První oběť (film)

režie: William Brent Bell
hrají: Isabelle Fuhrman, Julia Stiles, Rossif Sutherland, Hiro Kanagawa
premiéra: kino, 11. srpna 2022
Psychologický horor Sirotek (u nás uváděný také pod názvem Orphan) patřil k nejpřekvapivějším hitům roku 2009. Po třinácti letech přichází druhý díl, který nás zavede do doby před událostmi původního filmu. Ester (znovu v podání Isabelle Fuhrman) zorganizuje útěk z ruské psychiatrické léčebny, kde byla uvězněná, a cestuje do Spojených států, aby se vydávala za nezvěstnou dceru bohaté rodiny. Její nový život ale nabere nečekaný směr a ona se bude muset postavit ženě, která je ochotná za každou cenu ochránit svou rodinu.
Sirotek: První oběť

Anarchie (dokumentární seriál)

režie: Todd Schramke
premiéra: HBO Max, 10. července 2022
Nový dokumentární seriál HBO se zabývá hnutím, které v roce 2015 zahájil Jeff Berwick, kanadský podnikatel, když uspořádal akci, na níž se diskutovalo o reálných možnostech společenské organizace bez existence vládních institucí a centrálních bank. Akce, nazvaná Anarchapulco, protože se konala v mexickém Acapulku, přitáhla pozornost různých skupin včetně uprchlíků před zákonem a extremistů. Hnutí se rozrůstalo a jejich společnou snahu o alternativní život zasáhly peníze, konflikty, drogy a dokonce i vraždy.
Anarchie

What Josiah Saw (film)

režie: Vincent Grashaw
hrají: Robert Patrick, Nick Stahl, Scott Haze, Kelli Garner, Tony Hale
premiéra: Shudder, 4. srpna 2022
Josiah (Robert Patrick) a jeho nejmladší syn Thomas (Scott Haze) jsou jediní členové rozvrácené rodiny, kteří ještě stále přebývají na rodinném statku. Po dlouhých dvaceti letech odloučení se na místo vrátí Eli (Nick Stahl) a Mary (Kelli Garner), dva další Josiahovi potomci, kteří doufají v to, že se podaří celý pozemek prodat a tím vše uzavřít. Jenže v místě podle všeho straší, otec má děsivé vidiny a je jen otázkou času, než hlasy ze záhrobí ochromí úplně všechny. V traileru nadějně působící hororový snímek si již odbyl malou premiérou na filmovém festivalu Fantasia a dočkal se velmi vřelého přijetí.

Pět dní v nemocnici Memorial (seriál)

režie: Wendey Stanzler
hrají: Vera Farmiga, Darrin Baker, Adepero Oduye, Cherry Jones
premiéra: Apple TV+, 12. srpna 2022
Nový dramatický seriál Pět dní v nemocnici Memorial vychází ze skutečných událostí po hurikánu Katrina. Záplavy, přerušení dodávky elektrického proudu a spalující vedro způsobily, že vyčerpaní pracovníci nemocnice v New Orleans museli učinit řadu drastických rozhodnutí. Osmidílný seriál má celosvětovou premiéru na Apple TV+. První tři díly budou odvysílány v pátek 12. srpna, další pak budou následovat každý týden v pátek až do 16. září.
Pět dní v nemocnici Memorial

Spin Me Round (film)

režie: Jeff Baena
hrají: Alison Brie, Aubrey Plaza, Tricia Helfer, Debby Ryan, LilRel Howery
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Amber (Alison Brie), manažerka rychlého občerstvení Tuscan Grove, vyhraje firemní zájezd do Itálie. Zatímco se seminářů účastní i její kolegové z řad nejlépe vydělávajících manažerů, Amber má oči jen pro zakladatele franšízy Nicka (Alessandro Nivola). To, co se zpočátku jeví jako romantický útěk z reality, se však podle traileru brzy zvrhne v absolutní katastrofu a velké komediální veletoče. Na scénáři Spin Me Round se podílela sama Brie.
Ve víru tajemství

Pán prstenů: Prsteny moci (seriál)

režie: J.A. Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström
hrají: Cynthia Addai-Robinson, Max Baldry, Markella Kavenagh
premiéra: Prime Video, 2. září 2022
Kdybychom hledali nejvíce nenáviděný seriál současnosti, z něhož ještě nikdo nic pořádně neviděl, vrchol pomyslného žebříčku by nepochybně obsadily Prsteny moci. Svým etnicky pestrým obsazením budí vášně od prvních uvolněných obrázků, přesto je téměř jisté, že ať už se brblá jakkoli, půjde o hit. Pořád je to totiž Pán prstenů a většina z nás se neubrání zvědavosti. Druhý teaser láká na padající meteorit, jakou roli ale sehraje v příběhu, to se v tuhle chvíli můžeme jen dohadovat. Někdo nějaké tipy?
Pán prstenů: Prsteny moci

Vengeance (film)

režie: B. J. Novak
hrají: B. J. Novak, Boyd Holbrook, Ashton Kutcher, Dove Cameron
premiéra: kino, zatím bez premiéry
B. J. Novak nebyl jen jednou z nejvýraznějších tváří amerického Kanclu. Současně se na kultovní show podílel i jako režisér a scenárista. Bylo proto jen otázkou, než zkusí svůj talent využít i ve světě filmu. Vengeance (neboli Pomsta) je jeho prvotním černohumorným pokusem. Snímek je příběhem Bena Manalowitze (Novak), úspěšného, ale namyšleného rozhlasového moderátora z New Yorku, který letí do Texasu na pohřeb dívky, s níž si kdysi užil, a její rodina se nyní mylně domnívá, že spolu chodili. Během pobytu ve městě si Bena vezme pod křídla její bratr Ty (Boyd Holbrock), který věří, že jeho sestru někdo zavraždil. A Benovi to nedá a začne se v tom vrtat.
Odplata

Kinobox: Král rokenrolu Elvis čerpal z černošské kultury a měl nebezpečně smyslné pohyby pánve

Nový životopis o zpěváku Elvisovi Presleym má 160 minut, ale trvat by mohl klidně i déle. Je to film o rychlém vzestupu a pomalém pádu. Formálně je mnohem nápaditější než nedávná úspěšná, ale nudná Bohemian Rhapsody.