Trailerová nálož týdne: Zapomeňte na Stranger Things a Black Panthera, přichází Válečnice a papírové dívky

Trailerová nálož týdne: Zapomeňte na Stranger Things a Black Panthera, přichází Válečnice a papírové dívky
Paper Girls | Amazon Prime Video

Válečnice (film)

režie: Gina Prince-Bythewood
hrají: Viola Davis, Hero Fiennes Tiffin, John Boyega, Lashana Lynch
premiéra: kino, 15. září 2022
Připravovaný historický akční epos Válečnice od režisérky Giny Prince-Bythewood (Old Guard) vypráví příběh výhradně ženské armády, která upevnila postavení království Dahomey jako militaristické velmoci až do přelomu 19. a 20. století. Ačkoli odkaz skutečných Amazonek z Dahomey žije dál ve filmech, jako je marvelovský Black Panther, díky filmu Válečnice lidé prý konečně pochopí, proč se staly legendami. Trailer rozhodně namlsal.
Válečnice

The Wheel (film)

režie: Steve Pink
hrají: Amber Midthunder, Bethany Anne Lind, Taylor Gray, Nelson Lee
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Film The Wheel se stal senzací na loňském Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde sklidil nadšené recenze kritiků a v současné době má na Rotten Tomatoes hodnocení 96 %. Příběh se točí okolo mladého páru na pokraji rozvodu. Jako poslední zoufalý pokus o záchranu manželství se rozhodnou pronajmout si chatu a během víkendu si vyříkat všechny své problémy. Zajímavě to sice úplně nezní, ale ohlasy slibují silný zážitek.
The Wheel

Amsterdam (film)

režie: David O. Russell
hrají: Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington
premiéra: kino, 3. listopadu 2022
„Nedostanete se sem, aniž by věci nezačaly už dávno,“ dozvídáme se na začátku traileru na hvězdně obsazený Amsterdam Davida O. Russella. Jde o příběh tří přátel, dvou vojáků a zdravotní sestry (Christian Bale, John David Washington a Margot Robbie), kteří se ocitnou v hlavním nizozemském hlavním městě a uzavřou dohodu, že na sebe budou dávat pozor – ať se děje, co se děje. Zatímco hraje klasika I'd Love to Change the World od kapely Ten Years After, trojice se ocitá „v situaci, kdy jsme obvinění z toho, že jsme někoho zabili, což není pravda“, jak nám sdělí Baleova postava.
Amsterdam

Paper Girls (seriál)

režie: Mairzee Almas, Destiny Ekaragha, Karen Gaviola
hrají: Sofia Rosinsky, Fina Strazza, Riley Lai Nelet, Camryn Jones
premiéra: Prime Video, 29. července 2022
Bylo jen otázkou času, než se nějaká streamovací služba pokusí natočit „vlastní Stranger Things“. Nakonec se odhodlali v Amazonu osmidílným televizním seriálem Paper Girls, který je adaptací stejnojmenného komiksu Briana K. Vaughana a Cliffa Chianga z roku 2015. Hlavními hrdinkami jsou dívky Erin, Mac, Tiffany a KJ, které se při rozvážce novin na Halloween v roce 1988 zapletou do války mezi cestovateli v čase a jejich život se změní jednou provždy. Děvčata jsou přenesena do budoucnosti, kde se za pomoci svých dospělých já zoufale snaží najít cestu zpátky do své časové linie.
Paper Girls

Emily the Criminal (film)

režie: John Patton Ford
hrají: Aubrey Plaza, Theo Rossi, Jonathan Avigdori, Kim Yarbrough
premiéra: kino, zatím bez premiéry
V kriminálním thrilleru Emily the Criminal hraje Aubrey Plaza (Parks & Recreation) ženu, která je zatížená dluhy za studium a nemůže získat žádnou práci kvůli záznamu v trestním rejstříku. Protože zoufale potřebuje vydělat, začne se podílet na podvodu s ukradenými kreditními kartami. Snímek měl již začátkem letošního roku předpremiéru na filmovém festivalu Sundance a výkon Plaza byl oceněný jako nejlepší v celé její kariéře.
Emily the Criminal

Clerks III (film)

režie: Kevin Smith
hrají: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Jason Mewes, Rosario Dawson
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Doby, kdy jsme nedočkavě vyhlíželi každý nový film Kevina Smithe, jsou nenávratně pryč. To ale neznamená, že by nás přestal zajímat. A když se rozhodl po letech vrátit k legendárním Flákačům neboli Clerks, rozhodně chceme být u toho. Příběh opět sleduje Danteho (Brian O'Halloran) a Randala (Jeff Anderson), kteří přežívají na směně v rychlém občerstvení, štvou zákazníky a mluví o filmech a životě. Snad Smith v tomhle návratu domů najde potřebnou formu, kterou v posledních letech citelně postrádal.
Clerks III

Vzestup Želv Ninja: Film (film)

režie: Andy Suriano, Ant Ward
mluví: Ben Schwartz, Omar Benson Miller, Brandon Smith
premiéra: Netflix, 5. srpna 2022
Je to už hodně let, co u nás Želvy Ninja takzvaně frčely. Od té doby vznikla řada filmů a seriálů, ne všechny nutně špatné, ale svou formou originálu notně vzdálené. Ani nový snímek, který stylem navazuje na seriál Vzestup Želv Ninja, není výjimkou. Pokud jste ale nad novými „Želváky“ hůl nezlomili, udělejte si tečku do kalendáře, protože 5. srpna uvede Netflix nový film. Děsiví tvorové z jiného vesmíru v něm rozpoutají peklo a želví kluky čeká zkouška, která pořádně prověří jejich tajemné nindžovské schopnosti.
Vzestup Želv Ninja: Film

Kinobox: Král rokenrolu Elvis čerpal z černošské kultury a měl nebezpečně smyslné pohyby pánve

Nový životopis o zpěváku Elvisovi Presleym má 160 minut, ale trvat by mohl klidně i déle. Je to film o rychlém vzestupu a pomalém pádu. Formálně je mnohem nápaditější než nedávná úspěšná, ale nudná Bohemian Rhapsody.