Slavná herečka promluvila o pravosti svých svalů. Naivní vědkyně je pryč, přichází Mighty Thor

Slavná herečka promluvila o pravosti svých svalů. Naivní vědkyně je pryč, přichází Mighty Thor
Thor: Láska jako hrom (2022) | Marvel Studios
Dlouho se spekulovalo o tom, zda jsou svaly Natalie Portman v traileru na nového Thora: Láska jako hrom skutečné, nebo zda se jedná o CGI. Však proč by pro filmové role posilovali pouze muži? Nyní je tato mýlka oficiálně vyvrácená. Pro deník Variety o ní promluvila samotná představitelka postavy.

Trailer: Thor: Láska jako hrom

Taika Waititi
Tuto herečku jsme mohli vidět na filmovém plátně poprvé v roce 1994 po boku Jeana Reno ve francouzském thrilleru s názvem Leon. Tam se objevila v roli dvanáctileté Mathildy. Pět let po hereckém debutu přišla na řadu jedna z jejích dosud nejslavnějších rolí. Jedná se o královnu Padmé Amidalu v prequelové trilogii Hvězdných válek (1999, 2002, 2005). Právě Hvězdné války odstartovaly její hvězdnou kariéru, následovaly role ve filmech V jako Vendeta (2005) a Bratři (2009) či hlavní úloha v psychologickém thrilleru Černá labuť (2010), za niž získala Oscara, Zlatý Glóbus a mnoho dalších ocenění.
U Černé labutě ale ještě chvíli zůstanu. Podle hereččiných slov měla právě pro tuto roli účelně shodit co nejvíc kilo. Během natáčení vážila neuvěřitelných 44 kg. Tvůrci po ní zkrátka požadovali být co nejmenší, nejdrobnější, nejzranitelnější. Naopak Marvel chtěl tentokrát pravý opak. Pro roli „aktualizované“ Jane Foster na ní potřebovali co nejvíce svalové hmoty.
slavna-herecka-promluvila-o-pravosti-svych-svalu-naivni-vedkyne-je-pryc-prichazi-mighty-thor-1
Thor: Láska jako hrom (2022) | Marvel Studios
Jednačtyřicetiletá herečka se musela postavit před životní výzvu a udělat něco, o čemž se domnívala, že není možné. Odmalička totiž byla velice drobná a představa, že bude někdy v budoucnu statná, pro ni byla velice vzdálená. Když jí ale tvůrci vysvětlili, proč takovou změnu požadují, byla nadšená a vrhla se do posilování s radostí. Nakonec ji to dokonce bavilo a v nové formě se cítí skvěle. O této skutečnosti se mimo jiné na Twitteru zmínil prezident Marvelu Kevin Feige.
Natalie Portman se naposledy jako Jane Foster objevila před devíti lety ve snímku Thor: Temný svět, kde byla zobrazená jako vědkyně a milenka Thora, která musí být ochraňovaná a jejímž životním cílem je trpělivě vyčkávat na svého milého, kdy se rozhodne navštívit Zemi. Právě to ale tvůrci chtěli na novém Thorovi: Lásce jako hrom změnit.
Stará Jane Foster je pryč. Nyní přichází mnohem silnější, ambicióznější a soběstačnější hrdinka Mighty Thor. Ti z vás, kteří o pravosti svalů pochybovali, už v tom snad mají jasno. Nového Thora budete moci zhlédnout v kinech již od 7. července.

Tip redakce
V kinech měl premiéru třetí díl Jurského světa, jenž volně navazuje na trilogii Jurský park z 90. let. Napadlo vás někdy, že dobrodružství s dinosaury je vlastně feministická antiutopie?