Trailerová nálož týdne: Úsměv, co zabíjí, finále Stranger Things, další výlet do Westworldu a zpívající krokodýl

Trailerová nálož týdne: Úsměv, co zabíjí, finále Stranger Things, další výlet do Westworldu a zpívající krokodýl
Úsměv | Paramount Network

Šoumen krokodýl (film)

režie: Josh Gordon, Will Speck
hrají: Javier Bardem, Constance Wu, Scoot McNairy, Brett Gelman
premiéra: kino, 20. října 2022
Vzpomínáte ještě na dobu, kdy běžně vycházely takové ty podivné rodinné filmy, v nichž psi hráli basketbal, fotbal, trénovali karate a šimpanzi zkoušeli hokej, baseball nebo jízdu na snowboardu? Evidentně uzrála doba na další kolo, přičemž tentokrát se seznámíme se zpívajícím krokodýlem. Snímek natočený podle stejnojmenné oblíbené dětské knihy nás seznámí s nepravděpodobným plazovitým obyvatelem domu v Upper East Side, který má zálibu v pletení a zpívání ve vaně. Režírují autoři Pařby o Vánocích.
Šoumen krokodýl

Úsměv (film)

režie: Parker Finn
hrají: Rob Morgan, Kyle Gallner, Jessie T. Usher, Kal Penn, Caitlin Stasey
premiéra: kino, 29. září 2022
Správná trailerová nálož si jednoznačně zaslouží nějakou pořádně děsivou novinku. Když se doktorka Rose Coter stane svědkyní podivné traumatické události, která se přihodila její pacientce, začne zažívat hrůzostrašné, nevysvětlitelné příhody. Její život ovládne zdrcující děs, a aby přežila, musí se podstavit své znepokojivé minulosti. Jen tak unikne z této hrozivé reality.
Úsměv

Stranger Things 4: 2. část (seriál)

režie: Matt Duffer, Ross Duffer
hrají: Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard
premiéra: Netflix, 1. července 2022
První část čtvrté řady oblíbeného seriálu Stranger Things určitě není bez chyb, fanoušci si ji přesto nemohou vynachválit. V Netflixu jsou si moc dobře vědomi toho, že jde o jeden z jejich nejoblíbenějších pořadů, takže si na upoutávce finále čtvrté řady dali sakra záležet. Tohle lákadlo musí rozbušit srdce všech. Naštěstí nebudeme na jeho uvedení čekat příliš dlouho.
Stranger Things

Včela na mušce (seriál)

režie: David Kerr
hrají: Rowan Atkinson, Jing Lusi
premiéra: Netflix, 24. června 2022
Včelu na mušce, v níž Mr. Bean čelí při hlídání domu drzé včele a výsledkem je polohraná varianta na animovanou klasiku Tom a Jerry, jsme si již v trailerové náloži představili. V Netflixu nicméně téhle novince asi dost věří, protože druhý trailer pojali podstatně hravější cestou – hlavní hrdina v podání Rowana Atkinsona tentokrát nahání včelu napříč jinými pořady Netflixu.
Včela na mušce

Gone in the Night (film)

režie: Eli Horowitz
hrají: Winona Ryder, Dermot Mulroney, John Gallagher jr., Owen Teague
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Fanoušci thrillerů by měli zpozornět, protože novinka Gone in the Night se v rámci trailerové koláže jeví jako velmi silný kousek. Upoutávka začíná děsivým úvodním záběrem na les, ke kterému se potácí hlavní hrdinka Kath (Ryder) s krví na tváři. Následně zjistíme, že si Kath společně s přítelem Maxem pronajali chatu a po příjezdu zjistili, že se při rezervaci stala chyba a nejsou tam sami. Rozhodnou se zůstat, přičemž následující ráno Max společně s dívkou z druhého páru zmizí. Kath si napřed myslí, že ji přítel prostě opustil. Čím víc se ale o jeho náhlý odchod začíná zajímat, tím zamotanější se celá situace jeví.

Westworld: 4. série (seriál)

režie: Craig William Macneill
hrají: Evan Rachel Wood , Jeffrey Wright, Thandie Newton, Ed Harris
premiéra: HBO Max, 26. června 2022
To bylo nadšení, když startoval Westworld. Autoři seriálu se ale velmi rychle chytili do smyčky vlastních ambicí a jednoduchý koncept o nezvyklém zábavním parku se zvrhl v neustálé pokládání otázek a boj robotů za své postavení ve společnosti. Nic proti osobité změně směru, ale najednou to nebyl ten seriál, který jsme si oblíbili. Třetí série dějové schéma poněkud zjednodušila, aby zachránila uvadající sledovanost, a nedá se jí upřít přehlednější struktura i motivace postav. Kam nás zavede čtvrtá řada, to se můžeme jen dohadovat. Trailer ji ale prodává parádně, o tom žádná.
Westworld

They/Them (film)

režie: John Logan
hrají: Kevin Bacon, Anna Chlumsky, Carrie Preston, Theo Germaine
premiéra: Peacock, 5. srpna 2022
Kevin Bacon si počátkem osmdesátých let otevřel kariéru dnes již kultovním slasherem Pátek třináctého, takže dává smysl, že se na stará kolena do prostředí vražedného kempu vrací. Coby majitel Owen Whistler ve filmu They/Them vítá novou skupinu mladých LGBTQIA+ lidí na svém speciálním táboru a ujišťuje je, že jde o „bezpečný prostor“ pro všechny. Netrvá však dlouho a Whistler Camp se změní v místo, kde v bezpečí nebude opravdu nikdo. Snímek je produkčním dítětem společnosti Blumhouse, která se na podobné filmy specializuje, čekat by nás proto měla velmi výživná podívaná.
They/Them