Zaklínač: Symboly na začátku každé epizody mají svůj význam

Zaklínač: Symboly na začátku každé epizody mají svůj význam
Zaklínač | Netflix
Bylo tomu tak v případě první i druhé série. Málokdo ale ví, že jejich smyslem není pouze spojení se do finálního obrazce posledního dílu, ale že každý z nich má sám o sobě důležitý význam, který odpovídá každé epizodě.

První řada

První epizodu Začátek konce zdobí níže vložené slunce. A jak název dílu napovídá, jedná se o symbol odkazující k postavě Renfri, jež se narodila během zatmění slunce, což je výjev, který právě vidíme.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-9
Zaklínač | Netflix
Druhá epizoda s názvem Čtyři marky je uvozena čtyřmi hady, kteří představují Aretuzu, kam Yennefeřin otec čarodějku prodal za čtyři marky, tedy za polovinu ceny prasete.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-7
Zaklínač | Netflix
Název třetí epizody je Zrádce měsíc. Poetický název s podobě poetickým symbolem, na kterém je vidět temerská lilie, již ničí drápy. Stejně jako striga, která pustošila temerské království.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-3
Zaklínač | Netflix
Čtvrtý díl s názvem O hostinách, parchantech a pohřbech je výřečný dost a odpovídá mu i vybraný symbol – strom zobrazující rodovou linii královny Calanthé z Cintry a její vliv na celý Kontinent.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-11
Zaklínač | Netflix
Touhy v láhvi, to je název pátého dílu. Dvě těla spojená touhou a Yennefeřina touha po dítěti, to vše symbolizuje emblém vytvořený pro tuto epizodu.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-10
Zaklínač | Netflix
Šestý díl jménem Vzácný druh není nijak těžký. Symbol k této epizodě je jasný na první pohled – drak. Jedná se o vzácný živočišný druh Kontinentu, který se každý snaží najít a ulovit.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-8
Zaklínač | Netflix
Sedmou epizodu Před pádem zdobí symbol bojující lvice. Lvice z Cintry, to byla přezdívka královny Calanthé, která se za své království rvala až do roztrhání těla. Navíc erby Cintry zdobí tři zlatí lvi.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-6
Zaklínač | Netflix
Osmý díl má nánev o Něco více. Symbol pro tuto epizodu vznikne spojením těch předešlých a symbolizuje tak spojení všech tří ústředních hrdinů příběhu – Geralta, Yennefer a Ciri, tedy vlka, obsidiánové hvězdy a vlaštovky.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam
Zaklínač | Netflix

Druhá řada

Symbol k prvnímu dílu nazvanému Zrnko pravdy je přesně takový, jak vypadá – velký netopýr jako připomínka bruxy, její skutečné podoby.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-2
Zaklínač | Netflix
Kaer Morhen je domovem zaklínačů, a tak symbol vlka, který nosí všichni na krku, nemůže na začátku druhého dílu chybět. Ten v titulcích je ale chytře ovíjený liánami a kořeny, což odkazuje k netvorovi, kterému budou zaklínači v srdci svého domova čelit.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-15
Zaklínač | Netflix
Třetí epizoda s názvem Ztráty je pro Geralta, Yennefer i Ciri velmi bolestivá, zvláště pak pro mladou dívku, která ztratila celou rodinu a musí se s tím vypořádat. Její symbol – vlaštovka – je tak zobrazena se zlomenými křídly.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-12
Zaklínač | Netflix
Tajné zprávy z Redanie – čtvrtý díl, který zdobí plášť a dýka, odkazuje k Redantské rozvědce, nejobávanějším špehům Kontinentu, u kterých dokáže jediná špatně pronesená věta zabíjet stejně jako dýka schovaná pod pláštěm.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-4
Zaklínač | Netflix
Titulky k pátému dílu Ukaž jim záda zdobí váhy, pradávný symbol pro spravedlnost a rovnováhu. Zde je tvůrci seriálu použili pro narušenou rovnováhu mezi sférami a záhadu s objevujícími se monolity.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-5
Zaklínač | Netflix
Milý příteli, to je šestá epizoda se symbolem ruky, z níž šlehají plameny. Představuje přímý odkaz na postavu mága Rience.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-1
Zaklínač | Netflix
Voleth Meir, děsivá postava pradávné nesmrtelné čarodějky žijící v chaloupce na kuřích nožkách, zobrazuje zlověstná lebka s páskou přes oči.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-13
Zaklínač | Netflix
Poslední díl druhé řady s názvem Rodina nese opět symbol stromu, jde tedy o návrat k rodové linii Cirina rodu a moci, jež dívku provází.
zaklinac-symboly-na-zacatku-kazde-epizody-maji-svuj-vyznam-14
Zaklínač | Netflix

Kinobox: Nehoří, má panenko, ale padají chemtrails
Nová česká komedie Kdyby radši hořelo vypráví o malé vesnici a místních hasičích, které pálí konspirační teorie a strach z uprchlíků. Na FAMU debut dobré, ale bude z toho klasika jak od Formana?