Poznali jste ji? Chrissy ze Stranger Things je dcerou kultovního herce, který zabíjel obří brouky nejlépe ze všech

Poznali jste ji? Chrissy ze Stranger Things je dcerou kultovního herce, který zabíjel obří brouky nejlépe ze všech
Grace Van Dien | Netflix
Pětadvacetiletá herečka Grace Van Dien vyrůstala v zákulisí filmových produkcí, protože oba její rodiče jsou hollywoodskými herci. Matka Carrie Mitchum sice nikdy výrazně neprorazila a všímaví diváci a divačky si ji mohou pamatovat třeba ze seriálů Ženatý se závazky nebo Báječní a bohatí, ale je vnučkou legendárního Roberta Mitchuma, známého z klasik jako Lovcova noc nebo původní Mys hrůzy.
Otcovo jméno je rovněž notoricky známé. Casper Van Dien sice hraje především v béčkových projektech, které mají k Oscarům daleko, ale jedna role mu zajistila nesmrtelnost. Roku 1997, jen rok po narození Grace, ztvárnil titulní úlohu v kultovní Hvězdné pěchotě. Brutální sci-fi satira Paula Verhoevena představila mladé herce, mezi nimiž nechyběli také Denise Richards nebo Neil Patrick Harris, kteří se na cizí planety vydávají bojovat s krvelačným druhem obrovských invazivních brouků.
poznali-jste-ji-krasna-chrissy-ze-stranger-things-je-dcerou-kultovniho-herce-ktery-zabijel-obri-brouky-nejlepe-ze-vsech
Casper Van Dien | 1997 TriStar Pictures & Touchstone Pictures
Van Dien si zahrál ještě ve dvou tristně přijatých pokračováních a daboval i některé animované verze, ale pouze Verhoevenův originál mu stačil k tomu, aby se stal ikonou devadesátých let, která zdobila plakáty bezpočtu pokojů teenagerů. O čtvrt století později už na něj vzpomínají pouze pamětníci, ale žezlo může převzít právě jeho dcera Grace Van Dien, která si váží otcovy celoživotní podpory.
„Nevadilo mu, že mířím do tohoto průmyslu,“ svěřila se Grace roku 2019 pro magazín People. „Chtěla jsem jít na vysokou a stát se spisovatelkou, nikoli být součástí tohohle světa. Jsem na to dost stydlivá,“ tvrdila tehdy, ačkoli už účinkovala v seriálu Netflixu Greenhouse Academy a měla za sebou nejméně tucet rolí ve filmech i v televizi. První oficiální herecký kredit získala ve čtrnácti letech díky televiznímu snímku The Dog Who Saved Christmas Vacation, kde si zahrála spolu s otcem.
„Když jsem o herectví začala projevovat zájem, řekl mi jenom, že kdykoli se něco pokazí, mám za ním přijít a on si s tím poradí. Zatím se to naštěstí nestalo,“ uzavřela talentovaná herečka, jejíž vizáž a velké oči připomínají Scarlett Johansson či Amandu Seyfried a která se může stát ve své branži velkou osobností.
The Village
The Village | NBC
Uplatnění zatím nachází hlavně zásluhou streamovacích služeb, což dnes není vůbec neobvyklé. Z filmů lze zmínit například originální komedii The Binge s Vincem Vaughnem, která byla uvedena na platformě Hulu, či sportovní snímek Slečna závodník, kde si Casper Van Dien zahrál jejího otce. Ze seriálů stojí kromě zmíněné Greenhouse Academy za zmínku ještě dramatický projekt NBC The Village.
Až díky Stranger Things a postavě Chrissy ale může Grace Van Dien pomýšlet na posun k výraznějším filmovým úlohám. Retro seriál Netflixu se těší enormní popularitě a její výkon v úloze psychicky raněné roztleskávačky Chrissy, která byla srdcem první epizody, nezůstal bez povšimnutí.
Hlouběji do hereččina soukromí můžete nahlédnout na jejím instagramovém profilu, který sleduje milion uživatelů a kde Grace sdílí převážně fotografie z přírody, popřípadě i některé střípky z minulosti své slavné rodiny. Její velkou vášní jsou také videohry a je streamerkou hry Valorant – na Twitchi má dokonce vlastní kanál pod přezdívkou BlueFille.

Tip redakce
Nová česká komedie Kdyby radši hořelo vypráví o malé vesnici a místních hasičích, které pálí konspirační teorie a strach z uprchlíků. Na FAMU debut dobré, ale bude z toho klasika jak od Formana?