Nejoblíbenější hrdina Hry o trůny se má vrátit a může nás zavést daleko na sever

Nejoblíbenější hrdina Hry o trůny se má vrátit a může nás zavést daleko na sever
Hra o trůny | HBO
Hra o trůny na motivy knih George R. R. Martina je nejsledovanějším seriálem HBO v historii, a přestože finální osmá série mnoho radosti nepřinesla, fenomenální úspěch už epickému souboji o železný trůn nikdo nesebere. Je tedy logické, že HBO hodlá na objemnou látku navazovat.
Již 21. srpna tedy uvidíme první epizodu prequelové série Rod draka, která zmapuje poslední dny vlády mocného rodu Targaryenů. A to rozhodně není všechno. Chystá se rovněž seriál 10 000 Ships, který má zabrouzdat až tisíc let před události Hry o trůny, a v plánu je ještě další prequelová série 9 Voyages.
A dle čerstvých informací, které poskytl Hollywood Reporter, dojde také na pokračování. Dosud nepojmenovaný seriál má sledovat osudy Jona Snowa poté, co byl v závěrečné epizodě Hry o trůny vykázaný ze Západozemí na mrazivý sever. Roli si má zopakovat Kit Harington, jenž s Jonem strávil osm let, během nichž se stal jednou z nejoblíbenějších seriálových tváří.
Jon byl jedním z hlavních protagonistů Hry o trůny a právě jeho se týkaly některé největší zvraty, jichž byl seriál plný. Vhodným adeptem pro vlastní show může být právě díky svému propojení se severními částmi mapy, situovanými daleko za Zdí, která obyvatele Západozemí chrání od tajemných nájezdníků z ledových končin.
Emilia Clarke, Kit Harington
Hra o trůny | HBO
Na severu už Jon strávil dost času a nyní dostane možnost odkrývat, co leží hlouběji v mrazivých pustinách, kam se nikdo neodvažuje vkročit. Jeho nová dobrodružství navíc mohou přivítat i další oblíbené aktéry v čele s Tormundem (Kristofer Hivju), jenž se Snowem navázal silné přátelství.
Toto pokračování se údajně nachází v raných fázích výroby, nebyli oznámeni žádní tvůrci a musíme si počkat, zda k němu HBO přistoupí přednostně, nebo zda ustoupí jiným plánovaným projektům. Pokud na něj ale dojde, řada fanoušků a fanynek to jistě přijme s nadšením. Budete mezi nimi?