Top 10 nejlépe hodnocených animáků podle videoher vás v mnohém překvapí

Top 10 nejlépe hodnocených animáků podle videoher vás v mnohém překvapí
Arcane: League of Legends (2021) | Netflix
Podle diváckých hodnocení na IMDb, která často obsahují více než 60 tisíc hlasů, jsme pro vás připravili ty nejlepší animáky podle videoher, které vznikly v produkci Netflixu a jež rozhodně stojí za zhlédnutí. Máte rádi pokémony, Resident Evil a Zaklínače, nebo se spíše orientujete na na RPG hry? Najdete zde od každého něco a budete se možná divit, že jste o řadě z nich neměli ani tušení.

10. Lovec příšer: Legendy cechu (2021), 51 %

Desátým nejlépe hodnoceným titulem, který můžete najít i na českém Netflixu, je animovaná filmová adaptace slavné japonské videoherní série Monster Hunter od vývojářské společnosti Capcom. Film se na Netflixu objevil v srpnu a jeho příběh se stejně jako videohra zaměřuje na lidské osudy v říši plné zvláštních a nebezpečných tvorů, například draků.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-1
Lovec příšer: Legendy cechu (2021) | Netflix

9. Resident Evil: Infinite Darkness (2021), 57 %

Jedná se o anime na motivy stejnojmenných japonských videoher Resident Evil, opět od společnosti Capcom. V této čtyřdílné hororové minisérii se setkáte s Leonem a Claire, hlavními protagonisty ze hry Resident Evil 2. Děj videohry je ale přitom zasazený do událostí mezi díly Resident Evil 4 a Resident Evil 5. Seriál se na Netflixu objevil v červenci minulého roku a obdržel velice smíšené ohlasy. Co ale jistě stojí za pozornost, je animace, která mnohem víc než anime připomíná vizuál samotných videoher. Je zde spousta krve, až děsivě přirozeně vypadajících lidských tváří a celkovému hororovému hernímu vjemu dopomáhá i všudypřítomná industriální atmosféra.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-3
Resident Evil: Infinite Darkness (2021) | Netflix

8. Ni no kuni (2019), 61%

Prvním titulem, který se dočkal o něco lepšího než průměrného hodnocení, je tento emotivní fantasy japonský film, který vypráví příběh dvou obyčejných teenagerů, kteří se vydají na magickou výpravu, aby zachránili svou kamarádku a její alter ego z jiného světa. Do cesty jim ale vstoupí láska. Kdo z nich získá jejich vysněnou dívku? Pokud tedy vůbec taková možnost existuje. Jedná se o adaptaci slavné japonské videoherní série od vývojářské společnosti Bandai Namco.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-6
Ni no Kuni (2019) | Netflix

7. Pokémon: Mewtwo vrací úder – Vývoj (2019), 62 %

Pokémoni jsou jednou z nejslavnějších japonských mediálních franšíz. Proslavili se jako videohra pro Nintendo a později jako stejnojmenný anime seriál, sběratelské karetní hry a i v komiksech. Před dvěma lety dokonce vznikl live action film s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu, kde hraje Justice Smith a kde Pikachuovi propůjčil hlas Ryan Reynolds. V seriálu vystupují známé postavy Ash, Misty a Brock, zapálení trenéři pokémonů, kteří přijmou pozvání od záhadného trenéra. Setkají se s prvním uměle vytvořeným pokémonem Mewtwoem, který se nemůže dočkat nějakého souboje. V tomto případě se jedná o stominutový rodinný animovaný film.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-12
Pokémon: Mewtwo vrací úder – Vývoj (2019) | Netflix

6. Dračí prokletí (2020), 63 %

V tomto sedmidílném anime je přiblížena japonská videohra Dragons Dogma od společnosti Capcom. Příběh je zasazený do středověkého fantasy světa, v němž se lidstvo obává krutovlády draků. Neštěstí potká Ethana, obyčejného a mírumilovného muže, a jeho těhotnou manželku. Na město zaútočí krvežíznivý drak a Ethana o vše připraví. Drak mu navíc vyjme srdce z hrudi, prokleje jej a vyzve k souboji na život a na smrt. Ethan se vydává na cestu za pomstou, na níž si ale musí uchovat dobrý charakter, jinak jej čeká věčné zatracení. Seriál může mnoho lidí odradit svou lacině vypadající CGI 3D animací, příběh si ale rozhodně zaslouží pozornost. Je poutavý a charaktery v něm prochází opravdu komplikovaným vývojem.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-16
Dračí prokletí (2020) | Netflix

5. Dragon Quest: Tvůj příběh (2019), 65 %

Dragon Quest, dříve známý jako Dragon Warrior, vycházel v Severní Americe do roku 2005. Jedná se o franšízu japonských videoher od společností Armor Project, Bird Studio a Suhiyama Kobo. V tomto filmovém zpracování se setkáte s hrdinou Lukou, který jde ve stopách svého otce proto, aby zachránil matku před ďábelským Ladjou. Jeho jedinou nadějí je najít nebeského hrdinu, který má kouzelný zenitský meč.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-18
Dragon Quest: Tvůj příběh (2019) | Netflix

4. Zaklínač: Vlčí sen (2021), 72 %

Zaklínač: Vlčí sen je animovaný prequel ke stejnojmennému live action seriálu od Netflixu, stejnojmenné videohře a také volná adaptace knih polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Oznámení tohoto filmu jsme se dočkali už v roce 2019 krátce poté, co byla na internetu uveřejněna první sezóna Zaklínače s Henrym Cavillem v hlavní roli. Hlavní postavou je mladý zaklínač Vesemir. Děj se odehrává převážně v Kaer Morhen, což je bájné místo, kde kdysi vznikali lidmi nenávidění mutanti, jimž se přezdívá zaklínači/vědmáci. Dočkáte se dějem nabitého filmu plného nečekaných zvratů.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-20
Zaklínač: Vlčí sen (2021) | Netflix

3. DOTA: Dračí krev (2021), 78 %

Dota, celým názvem Defense of the Ancients, je původně série strategických videoher, která je určená pro týmy tří proti třem a pět proti pěti. V roce 2013 pak vznikla Dota 2, která je dnes považovaná za třetí nejhranější na platformě Steam (denně si ji zapne přes 600 tisíc hráčů). V některých státech je navíc uznaná jako plnohodnotný sport. Není se tedy čemu divit, že se i ona dočkala své vlastní seriálové adaptace. K dnešnímu dni má toto anime dvě ukončené sezóny po osmi dílech zhruba po 25 minutách. Hybatelem děje je oddaný bojovník Davion, kterého na jeho cestách provází princezna Měsíce Mirana. Právě tito dva během svého putování narazí na starodávnou dračí rasu známou jako eldwurms a jejich dobrodružství může začít.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-22
DOTA: Dračí krev (2021) | Netflix

2. Castlevania (2017), 83 %

Jedná se americký animovaný seriál na způsob japonských anime, natočený na motivy stejnojmenné populární videohry od vývojářské společnosti Konami. Příběh vypráví o Drákulovi, jenž se nedokáže vyrovnat s vraždou milované manželky, kterou církev obvinila z čarodějnictví a upálila ji na hranici, zatímco byl pryč. Pošle proto na celé lidstvo své pekelné hordy, aby konaly jeho vůli – vymýtili lidi ze zemského povrchu. Do děje Castlevanie následně vstupují další tři protagonisté – Trevor Belmont, Sypha Belnades a Alucard. Hrdinové, kteří stojí ve válce proti Drákulovi.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-24
Castlevania (2017) | Netflix
Anime se těší velké oblibě nejen díky propracovanému příběhu, ale také zásluhou skvostné animace. Seriál má prozatím čtyři uzavřené série a nedávno byl na YouTube uveřejněný teaser na připravovanou pátou sezónu s názvem Castlevania: Nocturne. Ta bude ale odkrývat již zcela odlišný příběh. V předchozích sériích byl totiž Drákulův příběh uzavřen, a tak bylo načase posunout se dál. Protagonistou by měl být jeden z dalších pokračovatelů rodu lovců netvorů Richter Belmont.

Trailer:

Castlevania: Nokturno | Netflix

1. Arcane (2021), 91 %

Tento americký seriál vyprodukovala videoherní společnost Riot Games, jež zároveň stvořila i videohru League of Legends, jíž je seriál inspirovaný. Dějem nás provází hned několik hlavních postav, čímž je sám o sobě zajímavý. Rozvíjí totiž hned několik dějových linek najednou a přesto se v příběhu neztratíte. Jednou dějovou linií nás provází sestry Jinx a Vi. Jako malé společně vyrůstaly v Zaunu, děsivém podměstí technologicky vyspělého města Piltoveru, jehož obyvatelé se těší blahobytu. V dětství se dívky rozdělily, Vi zajali piltoverští vojáci, zatímco psychicky nestabilní Jinx se ocitla v pěstounské péči gangstera Silca. Mezitím se ale rozvíjí i příběh v Piltoveru, kde nás provází vědci Jayce a Viktor.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-25
Arcane: League of Legends (2021) | Netflix
Arcane vyniká hned z několika důvodů. Jednak je to příběh, jednak naprosto úžasná atmosférická doprovodná hudba (pro seriál složili píseň například Imagine Dragons), jednak má opravdu jedinečnou formu animace. Právě ta sklízí největší počet pozitivních ohlasů a někteří kritici ji označují za revoluční. Jedná se o propojení ruční kresby s počítačovou 2D a 3D animací. Každá scéna tak působí jako pohyblivý obraz, který si budete opravdu naplno užívat. Postavy jsou tak velmi detailní a působí lidsky. Riot již v den vydání posledních dílů prozradil, že se fanouškové dočkají druhé sezóny, jež by měla mít taktéž devět dílů. Příběh ale zůstává zahalený tajemstvím.
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-26
top-10-nejlepe-hodnocenych-animaku-podle-videoher-vas-v-mnohem-prekvapi-29

Tip redakce
V kinech má premiéru třetí díl Jurského světa, jenž volně navazuje na trilogii Jurský park z 90. let. Napadlo vás někdy, že dobrodružství s dinosaury je vlastně feministická antiutopie?