Trailerová nálož týdne: Romance podle Jane Austenové, Mel Gibson oprašující smrtonosnou zbraň a Stallone jako mafián

Trailerová nálož týdne: Romance podle Jane Austenové, Mel Gibson oprašující smrtonosnou zbraň a Stallone jako mafián
Pýcha a přemlouvání | Netflix

Kocour v botách: Poslední přání (film)

režie: Joel Crawford, Januel Mercado
hrají: Antonio Banderas, Chris Miller, Florence Pugh, Olivia Colman
premiéra: kino, 22. prosince 2022
První Kocour v botách byl poměrně standardní animák s pár fajn nápady. Dvojka v traileru překvapuje mnohem divočejší zápletkou i stylizovanější formou. V pokračování kocour v botách zjišťuje, že jeho vášeň pro dobrodružství si vybrala svou daň: už přišel o osm ze svých devíti životů a nyní došlo na poslední přešlap. Nečekaná výprava na onen svět napřed slibuje nudné trávení věčnosti v pozici domácího mazlíčka, ale netrvá to dlouho a kola osudu pro něj opět vymyslí akčnější zábavu.
Kocour v botách: Poslední přání | DreamWorks

Tulsa King (seriál)

režie: Taylor Sheridan
hrají: Sylvester Stallone, Domenick Lombardozzi, Max Casella
premiéra: Paramount+, 13. listopadu 2022
V seriálu Tulsa King je hlavním hrdinou gangster Dwight „Generál“ Manfredi (Stallone), který si právě za svou mafiánskou rodinu odseděl 25 let a místo ovací je po propuštění z vězení bossem vyslaný z velkoměsta do Tulsy v Oklahomě, aby se tam staral o obchody. Manfredimu dojde, že si zaslouží víc, proto se rozhodne založit v Tulse vlastní zločineckou organizaci. Seriál vytvořil Taylor Sheridan (Yellowstone, Za každou cenu, Wind River), na scénáři se podílel Terence Winter (Rodina Sopránů, Boardwalk Empire).
Král Tulsy

Jaká je budoucnost (dokumentární seriál)

premiéra: Netflix, 21. června 2022
V posledních letech se v moderní společnosti rozmáhají nejrůznější technologie a nic nenasvědčuje tomu, že by se měly zastavit. V dokuseriálu Jaká je budoucnost se dozvíme, které nejzajímavější a nejvíce vzrušující technologické vychytávky máme před sebou a co by mohly znamenat pro vývoj lidstva. Délka jednotlivých epizod je 25 minut, přičemž seriál vyjde ve dvou částech –⁠ prvních šest dílů bude uvedeno 21. června a dalších šest o týden později. Pod pořadem jsou podepsaní experti z webu The Verge.
The Future Of

Hot Seat (film)

režie: James Cullen Bressack
hrají: Mel Gibson, Kevin Dillon, Shannen Doherty, Eddie Steeples
premiéra: VOD, 1. července 2022
Novinka Hot Seat může vypadat skoro lákavě, protože vrací Melu Gibsonovi do ruky smrtonosnou zbraň. Ale kdepak, tady žádné zábavné hrátky s právem a pořádkem nebudou. Hot Seat je jedno z těch laciných béček, kde největší hvězda (tedy Gibson) hraje druhé housle, zatímco příběh táhne Kevin Dillon jako bývalý hacker. Ten buď opráší svůj ilegální talent a ukradne, co může, nebo ho bomba pod židlí navěky pošle off-line. Zápletka v rámci možností ujde, trailer svou kvalitou ale skoro bolí. Ostatně, režisér Bressack v posledních letech točil jen příšerné willisovky, takže víme, co čekat. Protřelého harcovníka televizní zábavy by každopádně mohli potěšit Brenda z Beverly Hills 90210 a Darnell z Jmenuju se Earl ve vedlejších rolích.
Hot Seat

Cabinet of Curiosities (seriál)

režie: Ana Lily Amirpour, Panos Cosmatos, Catherine Hardwicke a další
hrají: Kate Micucci, Eric André, Ben Barnes, F. Murray Abraham
premiéra: Netflix, zatím není stanovená
Guillermo del Toro má hodně rád hororový žánr. Jakmile může do příběhu zapojit nějaká monstra a záhady, ihned toho využije. To vedlo k dohodě s Netflixem, pro který oscarový režisér mexického původu vytvořil projekt s názvem Guillermo del Toro‘s Cabinet of Curiosities (neboli Kabinet kuriozit Guillerma del Tora, ale český Netflix zatím tuto variantu nepotvrdil). Hororově laděná antologická série nabídne několik nezávislých děsivých příběhů od známých režisérů a celé to produkčně a scenáristicky hlídá právě del Toro.
Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

Pýcha a přemlouvání (film)

režie: Carrie Cracknell
hrají: Dakota Johnson, Suki Waterhouse, Cosmo Jarvis, Henry Golding
premiéra: Netflix, 15. července 2022
A teď trochu klasiky v podání nové filmové adaptace klasického románu Anna Elliotová od Jane Austenové. V mládí se Anna nechala přítelkyní přemluvit, aby zrušila zasnoubení s nevýznamným námořníkem Frederickem Wentworthem, ačkoli ho velmi milovala. Ten se nyní po letech strávených na moři vrací jako vážený a bohatý důstojník britského námořnictva a je odhodlaný najít si nevěstu. Z Anny je stará panna, která se smířila s tím, že už své štěstí nikdy nenajde, Co se stane, až se bývalí milenci shledají?
Pýcha a přemlouvání