Seznamte se: portugalská kráska bude novou filmovou hvězdou, přestože si utahují z jejího nosu

Seznamte se: portugalská kráska bude novou filmovou hvězdou, přestože si utahují z jejího nosu
Daniela Melchior | Televisão Independente (TVI)
V Portugalsku prý herci nemají ve zvyku chodit na konkurzy nalíčení a Daniela Melchior by o tom mohla vyprávět. Toto nepsané pravidlo totiž roku 2019 na popud svého manažera porušila a o postavu Ratcatcher II, která měla být srdcem Sebevražedného oddílu režiséra Jamese Gunna, se přišla ucházet s make-upem a ve vyzývavých džínách. Vyslechla si negativní ortel a další den se vrátila jako „šedá myš“. A role byla její.
Daniela Melchior se narodila 1. listopadu 1996 v portugalské Almadě a v rozhovoru pro Hollywood Reporter se svěřila, že si nikdy nepřipadala atraktivní. „Byla jsem hrozně hubená. Nebyla jsem ničím zajímavá. Nikdy jsem neměla přítele,“ prozradila herečka, která se po kladném přijetí Sebevražedného oddílu, a především svého výkonu, prodrala z lokálního věhlasu k mezinárodní slávě.
Od mládí navštěvovala dramatické kroužky a v 17 letech přišla její první televizní role v sérii Mulheres (Ženy). V rodné zemi se proslavila rovněž díky telenovele Valor da Vida. Krůček vstříc Hollywoodu učinila roku 2018, kdy namluvila postavu Spider-Gwen v portugalské verzi animáku Spider-Man: Paralelní světy. Díky tomu se stala ikonou brazilské komiksové komunity a sama prohloubila svou lásku ke komiksům.
Natáčení Sebevražedného oddílu se dle jejích slov neslo v bezvadné náladě a štáb jí dokonce přichystal narozeninovou oslavu. Melchior vzpomínala na to, jak jí režisér James Gunn nařídil, aby kontrolovala portugalský akcent Taiky Waititiho, jenž ve vzpomínkových scénách ztvárnil úlohu jejího otce. „Říkala jsem si: ‚Je to perfektní. Přece nebudu opravovat Taiku Waititiho!‘“
Jamesi Gunnovi zřejmě Melchior přirostla k srdci, takže na Twitteru nedávno zveřejnil, že herečka ztvární menší roli také v chystaném pokračování Strážci Galaxie 3. A nejde o jedinou velkou sérii, do níž Daniela zasáhne. Obsazena byla rovněž do desátého dílu Rychle a zběsile, který se právě natáčí. Na svém instagramovém profilu sdílela několik fotografií ze zákulisí, na které se můžete podívat a které odhalují například její tetování.
Všiml si jí také legendární irský režisér Neil Jordan (Interview s upírem), proto se objeví v jeho novince Marlowe, v níž si zahrají Liam Neeson či Diane Kruger. Posledním filmem, který momentálně zdobí hereččin rozvrh, je akčňák Assasin Club s Henry Goldingem a Samem Neillem.
Pětadvacetiletá Melchior tedy kráčí z role do role a zřejmě se již dávno naučila akceptovat sebe sama. Nepovažovala se totiž pouze za „vychrtlou a nezajímavou“, ale radost jí nedělal ani vlastní nos. To potvrdila v nedávném instagramovém příspěvku poté, co kdosi její nos přirovnal k bramboře. „Kvůli těmto i jiným důvodům vyrůstají dívky v domnění, že je s jejich obličejem něco špatně. I já jsem nepublikovala fotky a videa, jelikož jsem nebyla spokojená se svým nosem. Cítí se pak pohodlně jen s filtry nebo po operaci. Nejsem proti tomu, abychom se snažili stát tou nejlepší verzí sebe sama, ale akceptování nás samotných je velmi důležité. Děvčata, nosy nemáme proto, aby byly krásné, úzké nebo vylepšené. Máme je proto, abychom mohly dýchat a nevypadaly jako Lord Voldemort,“ uzavřela s humorem v rámci „Instagram story“.
Daniela Melchior
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Třetí Strážce Galaxie uvidíme v českých kinech 4. května 2023 a desáté Rychle a zběsile by mělo dorazit jen o dva týdny později. Je možné, že nejen příští květen, ale i několik dalších let bude patřit právě Daniele Melchior.

Tip redakce: V kinech měl premiéru třetí díl Jurského světa, jenž volně navazuje na trilogii Jurský park z 90. let. Napadlo vás někdy, že dobrodružství s dinosaury je vlastně feministická anti-utopie?