Největší filmový hit poslední doby je neodbytný. Do kin zamíří prodloužená verze s dosud neviděnými scénami

Největší filmový hit poslední doby je neodbytný. Do kin zamíří prodloužená verze s dosud neviděnými scénami
Spider-Man: Bez domova | Columbia TriStar
S celosvětovými tržbami v hodnotě 1,9 miliardy dolarů je Spider-Man: Bez domova šestým nejvýdělečnějším filmem historie bez započtení inflace. A vlastně se není čemu divit. V prosinci minulého roku už koronavirová opatření ve většině zemí odeznívala a celý filmový průmysl čekal jako na smilování na hit, který by diváky a divačky vrátil do kin. A takové kouzlo Marvel nezapomněl.
Vyhlídka pěti záporných postav z různých dimenzí, které známe z minulých sérií o pavoučím superhrdinovi, byla až příliš lákavým soustem. Nemluvě o tom, že dlouho před premiérou se vzývala rovněž možnost setkání samotných Spider-Manů s tvářemi Toma Hollanda, Andrewa Garfielda a Tobeyho Maquireho.
Tvůrci tyto prosby vyslyšeli a nabídli ryzí a poctivý fanservis, u něhož každý jen trochu nostalgický fanoušek předl blahem. Spanilá jízda kinosály trvala několik měsíců a produkující studio Sony nyní přišlo s překvapivou a pro mnohé potěšující novinkou. Spider-Man: Bez domova se do kin vrátí v rozšířené verzi, která ponese originální název Spider-Man: No Way Home – The More Fun Stuff.
Premiéra tohoto přídavku je naplánována na 2. září zatím jen v USA a v Kanadě, což ale neznamená, že se nakonec nedostane i na Českou republiku – další země mají být oznámeny již brzy. Znovuvydání bylo ohlášeno na všemožných internetových stránkách věnovaných Spider-Manovi prostřednictvím vtipného videa, v němž vystupují všichni tři herečtí představitelé Petera Parkera.
Jak naznačuje už samotný titul, očekávat můžeme více zábavných prvků a podle všeho i více interakce mezi Hollandem, Garfieldem a Maquierem, která byla srdcem filmu. Vedle těch původně vystřižených budou zahrnuty i rozšířené verze různých scén, na což lákaly už některé náhledy do zákulisí na blue-ray.
Letošní rok značí šedesáté výročí od prvního vydání komiksu se Spider-Manem a dvacet let od premiéry Spider-Mana v režii Sama Raimiho, jimž zpětně započal celý filmový mnohovesmír této postavy.