Hvězda Ozarku dostala životní roli – zahraje si královnu popu, která budí vášně už čtyři dekády

Hvězda Ozarku dostala životní roli – zahraje si královnu popu, která budí vášně už čtyři dekády
Madonna: Rebel Heart Tour | Showtime Networks
Podle magazínu Variety se onou vyvolenou stala Julia Garner, která si získala fanoušky po celém světě jako prostořeká Ruth Langmore v populárním dramatickém seriálu Netflixu Ozark. Stalo se tak po několikaměsíčním hledání, kdy mezi kandidátky mimo jiné patřily herečky Florence Pugh (Black Widow), Alexa Demie (Euforie), Odessa Young (Schodiště) a zpěvačky Bebe Rexha a Sky Ferreira. Podle interních zdrojů, které se na projektu podílí, byl casting velmi intenzivní, zahrnoval i zpěv a někdy až jedenáctihodinová sezení s Madonnou a jejím choreografem.
hvezda-ozarku-dostala-zivotni-roli-zahraje-si-kralovnu-popu
Julia Garner v Ozarku | Netflix
V lednu Madonna rozvířila vody internetu, když zveřejnila fotografii, na níž se rozvaluje na pohovce s herečkou Julií Fox (Drahokam), s popiskem: „Šla jsem na večeři s Julií, abychom si popovídali o mém filmu.“ Časopis Entertainment Weekly později informoval, že jednaly o tom, aby si Fox ve filmu zahrála roli Madonniny kamarádky, herečku Debi Mazar. Zda ale byla Fox nakonec skutečně do filmu obsazena, to v tuhle chvíli nevíme.
Režie a scénáře filmu se ujme sama Madonna. „Dočetla jsem se, že Universal chystá scénář podle mého života. Ve studiu chtěli moje požehnání, tak jsem si ho přečetla. Byla to ta nejodpornější, nejpovrchnější blbost, jakou jsem kdy četla. To se stalo už několikrát. Tak jsem si to sama vzala na starost,“ vysvětlila v říjnu roku 2021 v pořadu The Tonight Show.
hvezda-ozarku-dostala-zivotni-roli-zahraje-si-kralovnu-popu-ktera-budi-vasne-uz-ctyri-dekady
Madonna režírující Královu lásku | Optimum Releasing
Pro Madonnu nepůjde o první film, který natočí podle vlastního scénáře. Přestože to není všeobecně příliš známé, na tvůrčím kontě má už dva celovečerní snímky –⁠ Špína a moudrost (2008) a Králova láska (2011).