Tajné erotické sny a sexuální zážitky s jinými partnery. Hranice lásky s Hanou Vagnerovou budou nejodvážnějším českým filmem roku

Tajné erotické sny a sexuální zážitky s jinými partnery. Hranice lásky s Hanou Vagnerovou budou nejodvážnějším českým filmem roku
Hranice lásky | Fabiana Hrubiš Mertová
Hranice lásky představí herečku Hanu Vagnerovou, jež se ze stojatých vod svého vztahu s Petrem (Matyáš Řezníček) vydá prozkoumat hranice vlastní upřímnosti, otevřenosti, sexuality a zážitků s jinými partnery. Dále se v odvážném debutu představí například Eliška Křenková, Antonie Formanová, Elizaveta Maximová, Martin Hofmann nebo Hynek Čermák.
Snímek natočil jako svůj celovečerní debut polský režisér a scenárista Tomasz Wiński, absolvent pražské FAMU, který se ve svém krátkém filmu Jiří, pes uprchlík tématu mezilidských vztahů, manipulaci a nadřazenosti již věnoval. V hlavní roli se představil daňový poradce Jiří, který se stylizoval do role psa, čehož využila dvojice dívek, jeho spolubydlících, a začala mu určovat pravidla pro každodenní život.
Tomasz Wiński
Režisér a scenárista Tomasz Wiński
I v Hranici lásky půjde o hledání mimořádných poloh mezilidského vztahu. „Hana se v tomto filmu rozhodne testovat s Petrem hranice upřímnosti ve vztahu. Jestli unesou to, že budou stoprocentně otevření, nebudou nic skrývat, budou sami sebou, budou sdílet všechny myšlenky a pocity,“popsala snímek spoluautorka námětu, scénáře a představitelka hlavní role Hana Vagnerová. „Snažíme se v něm zkoumat emoce v intimních vztazích a to, nakolik jsme ve vztazích upřímní. Lidé často něco cítí, něco potřebují, ale bojí se to říct na rovinu a hrají hry,“ dodal spoluautor námětu, scénáře a režisér snímku Tomasz Wiński.
Hana Vagnerová
Herečka Hana Vagnerová | Martin Straka
Námět, který se věnuje tématu ženské sexuality, vznikl po společné diskuzi Vagnerové a Wińského a oba autoři jej rozvíjeli několik let. „Tomasz si to vlastně psal pro sebe, aby to mohl režírovat, a já pro sebe, abych to mohla hrát,“ dodala Vagnerová s tím, že se podílela i na výběru svého filmového partnera. „Bylo důležité, aby mezi námi fungovala nějaká chemie, aby to bylo na plátně uvěřitelné. A když přišel na casting Matyáš Řezníček, bylo to jasné,“ vysvětlila.
Matyáš Řezníček
Herec Matyáš Řezníček | dovetru.com
„Myslím, že film je do určité míry odvážnější. Velká část se odehrává v posteli, což je takový hezký, mrtvý, uzavřený svět, ve kterém je sexualita jediný živý element. Herci velmi otevřeně mluví o intimitě, o svých fantaziích, zážitcích, potřebách. Nic takového jsem v české kinematografii doposud neviděl,“ řekl Wiński.
Hranice lásky vstoupí do českých kin sice až 3. listopadu 2022, předtím se ale představí v hlavní soutěži Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (spolu s historickým dramatem režisérky Beaty Parkanové Slovo).