Trailerová nálož týdne: Brad Pitt proti zabijákům, zombie, Mike Tyson, hvězda Marvelu na seznamu smrti a ukrajinský válečný film

Trailerová nálož týdne: Brad Pitt proti zabijákům, zombie, Mike Tyson, hvězda Marvelu na seznamu smrti a ukrajinský válečný film
Bullet Train | Sony

Mike (seriál)

režie: Craig Gillespie
hrají: Trevante Rhodes, Harvey Keitel, Kale Browne, Kenneth Trujillo
premiéra: Hulu, 25. srpna 2022
Všichni známe jméno Mike Tyson, jak dobře ale známe jeho příběh? Na to nám odpoví nová limitovaná série o osmi dílech s prostým názvem Mike. V hlavní roli se představí Trevante Rhodes z ceněného dramatu Moonlight, autorem seriálu je scenárista Steven Rogers (Já, Tonya) a showrunnerka Karin Gist (Profesionální lháři). V rozhovoru pro Entertainment Weekly Gist uvedla, že Tyson je pro seriál polarizující postava a že cílem show je „proniknout hlouběji do příběhu, o kterém si všichni myslí, že ho znají“.
Mike

The Munsters (film)

režie: Rob Zombie
hrají: Cassandra Peterson, Dee Wallace, Jeffrey Daniel Phillips
premiéra: zatím není stanovená
Rob Zombie (Halloween, Vyvrženci pekla, Dům tisíce mrtvol) se do téhle chvíle profiloval jako drsný hororový režisér, který si nebere servítky. Nyní přichází s projektem, který od něj asi málokdo čeká – hororovou komedií The Munsters, která volně vychází ze slavného amerického sitcomu ze 60. let. Reboot bude stejně jako seriálový předobraz sledovat rodinku monster, která se přestěhuje z Transylvánie na americké předměstí. Kdo jsou členové netradiční famílie? Herman (otec) je Frankensteinovo monstrum, Lily (jeho manželka) a děda (její otec) jsou upíři, Eddie (jejich malý syn) je vlkodlak a Marilyn (neteř) je sice pokrevní příbuzná, ale jediná není monstrem.
The Munsters

Black Bird (seriál)

režie: Michael R. Roskam, Joe Chappelle, Jim McKay
hrají: Taron Egerton, Ray Liotta, Paul Walter Hauser, Greg Kinnear
premiéra: Apple TV+, 8. července 2022
Seriál natočený podle autobiografického románu In With The Devil: A Fallen Hero, A Serial Killer, and A Dangerous Bargain for Redemption od Jamese Keenea vznikl pod vedením Dennise Lehanea (Tajemná řeka), který je také autorem scénáře a výkonným producentem projektu. Příběh vycházející ze skutečných události nás seznámí se synem (Egerton) vyznamenaného policisty Jimmyho Keenea (Liotta), který je odsouzený na deset let za mříže. Dostane na vybranou –⁠ buď může nastoupit do věznice s maximální ostrahou pro duševně choré a spřátelit se s Larrym Hallem (Hauser) podezřelým ze série vražd, nebo zůstat tam, kde je, a odsedět si celý trest bez možnosti podmínečného propuštění. Keene si rychle uvědomí, že jeho jedinou cestou, jak získat zpátky svůj život, je spolupracovat s policií. Black Bird je jedním z posledních projektů, který Liotta stihl dokončit před svým náhlým úmrtím.
Volavka

Bullet Train (film)

režie: David Leitch
hrají: Brad Pitt, Michael Shannon, Hiroyuki Sanada, Sandra Bullock
premiéra: kino, 4. srpna 2022
Očekávaný akčňák Bullet Train jsme si už na Kinoboxu představili, o nově vypuštěný trailer vás ale samozřejmě nemůžeme připravit. Takže co nás v režii talentovaného Davida Leicha (John Wick, Deadpool 2) čeká? Brad Pitt hraje ve filmu nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlaný vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud s ním má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Nekonečná trať slouží jako záminka pro nepřetržitou akční jízdu napříč Japonskem, takže zábava zaručena.
Bullet Train | Sony

Resident Evil: Lék (seriál)

režie: Rachel Goldberg, Rob Seidenglanz, Batan Silva, Bronwen Hughes
hrají: Ella Balinska, Lance Reddick, Turlough Convery, Mpho Osei Tutu
premiéra: Netflix, 14. července 2022
A ještě jeden „starý známý“, jemuž jsme se již na Netflixu věnovali několikrát. Hraný seriál Resident Evil od svého ohlášení budí rozpaky, protože jde vlastní cestou, navíc Alberta Weskera, ve hrách vždy blonďatého a bílého jako stěna, tentokrát hraje holohlavý Afroameričan Lance Reddick (recepční z Johna Wicka). Ale když už něco dělat po svém, tak pořádně. Děj nás zavede do období čtrnácti let poté, co smrtící virus způsobil globální apokalypsu. Jade Wesker bojuje v nedaleké budoucnosti o přežití ve světě ovládaném krvežíznivými, nakaženými a šílenými stvořeními. V tomto absolutním masakru Jade pronásleduje její minulost v New Raccoon City, mrazivé spojení jejího otce Alberta s korporací Umbrella, ale hlavně to, co se stalo její sestře Billie.
Resident Evil: Lék

Seznam smrti (seriál)

režie: Fred Toye, Sylvain White, Michael J. Bassett, Antoine Fuqua
hrají: Chris Pratt, Jared Shaw, J. D. Pardo, LaMonica Garrett, Christina Vidal
premiéra: Prime Video, 1. července 2022
S Válkou zítřka na Prime Video Chris Pratt zaválel, tak si řekl, že to zkusí ještě jednou, tentokrát ale na ploše osmi epizod dramatické show. Seriál Seznam smrti sleduje Jamese Reece (Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i těch, které miluje.
Na seznamu smrti

Sniper. The White Raven (film)

režie: Marian Bushan
hrají: Maryna Koshkina, Andrey Mostrenko, Aldoshyn Pavlo
premiéra: zatím nebyla oznámena
Naši páteční nálož tentokrát zakončíme kouskem, který jsme tu vážně nečekali –⁠ ukrajinským válečným filmem. V tuhle dobu hodně zvláštní věc. Sniper. The White Raven je inspirovaný skutečnými událostmi a vznikl za podpory ukrajinské vlády a účasti příslušníků ukrajinských ozbrojených sil a národní gardy. Hlavním hrdinou je ukrajinský učitel fyziky, který se po tragédii, již utrpěl v Donbasu po invazi vojáků, snaží pomstít. Zaměří se na elitního ruského odstřelovače, jehož likvidace by mohla změnit průběh konfliktu.
Sniper. The White Raven