Pavoučí invaze na obzoru. Jedna z nejlepších hororových komedií dostane novou verzi od těch nejpovolanějších tvůrců

Pavoučí invaze na obzoru. Jedna z nejlepších hororových komedií dostane novou verzi od těch nejpovolanějších tvůrců
Arachnofobie | Amblin Entertainment
Pro arachnofobiky noční můra, pro všechny ostatní je ale Arachnofobie příjemným a kvalitně natočeným filmem, který navazuje na ty nejlepší tradice monster movies či „natural horroru“, kde lidem zatápí vraždící zvěř. Jak už bylo pro devadesátá léta typické, pavoučí invaze se v jinak poklidném městečku Canaima odvíjela v nadneseném duchu a režisér Frank Marshall, známý hlavně jako producent Indiana Jonese či série Jurský svět, dokázal skvěle skloubit charakterovou komedii s tísnivým hororem.
Snímek s Jeffem Danielsem, Johnem Goodmanem a Julianem Sandsem produkovala společnost Amblin Stevena Spielberga a Arachnofobie byla finančně i kriticky úspěšná. Dvaadvacetimilionový rozpočet se díky kinům a VHS vrátil takřka čtyřikrát a Rotten Tomatoes dnes hlásí 93 % kladných z celkových 42 recenzí. Po dvaatřiceti letech od premiéry se Hollywood o podobný úspěch pokusí znovu, neboť Arachnofobie dostane remake.
Ten natočí a napíše talentovaný Christopher Landon, jenž má na svědomí hravé komediální horory Všechno nejhorší a Všechno nejhorší 2, které prolnuly koncepty Vřískotu a Na hromnice o den více. Chválený je také jeho dosud poslední snímek, jímž byla, jak jinak, hororová komedie Slečna bestie, v níž si zabiják Vince Vaughn vyměnil tělo s nevinnou puberťačkou.
Jessica Rothe
Všechno nejhorší
Projekt bude opět produkovat společnost Amblin společně s Atomic Monster Productions (série V zajetí démonů), Frank Marshall se pak vrátí jako výkonný producent. Sedmačtyřicetiletý Landon rovněž napsal pět dílů série Paranormal Activity a režíroval rozpustilé béčko Skautův průvodce zombie apokalypsou, tudíž na oživení oblíbené látky, která má humor i strach ve svém DNA, by měl být ideálním adeptem.
Zatím nevíme, kdy se nové Arachnofobie dočkáme, kdo ji bude distribuovat ani kdo si ve filmu zahraje.
Máte původní snímek rádi a věříte, že nevznikne jen zbytečná předělávka?