Show roku skončila: porotci vynesli rozsudek v soudní při Johnnyho Deppa a Amber Heard

Show roku skončila: porotci vynesli rozsudek v soudní při Johnnyho Deppa a Amber Heard
Depp a Heard ve filmu Rumový deník | FilmDistrict
Pomyslným vítězem, ač je otázkou, zda někdo z takového sporu skutečně může vyjít jako vítěz, je Johnny Depp. Ten vyhrál spor o pomluvu proti své bývalé manželce Amber Heard a zároveň odškodné v řádu milionu dolarů.
Porota zároveň částečně uznala žalobu Heard na Deppa, za tvrzení jeho právníka o jejích obviněních uložila herci vyplatit odškodné 2 miliony dolarů.
Depp získal v rámci žaloby za pomluvu 10 milionů dolarů jako náhradu škody a 5 milionů dolarů jako trestní odškodnění. Druhou částku následně soudkyně Penney Azcarate snížila na 350 tisíc dolarů, aby splnila zákonný limit státu Virginie pro odškodnění za trestnou škodu. Heard tak dluží Deppovi zhruba 10,4 milionu dolarů. Ten původně požadoval 50 milionů dolarů s tím, že herečka pošramotila jeho pověst a kariéru úvodníkem v listu The Washington Post z roku 2018, v němž se označila za oběť domácího násilí, ačkoli Deppa přímo nejmenovala. Herec je přesvědčený, že kvůli sloupku přišel o dobře placené role a současně tvrdí, že na Heard nikdy nevztáhl ruku. V očích poroty Heard nedokázala svá obvinění podložit.
V soudním procesu, který trval šest týdnů, vypovídalo několik svědků včetně Deppovy bývalé partnerky, britské supermodelky Kate Moss. Obvinění Heard vyvrátila a za Deppa se postavila.
Přestože Depp vysoudil méně, než požadoval, jednoznačně může být s verdiktem spokojený. Nejednou prohlásil, že to hlavní, co procesem sleduje, je očištění svého jména. To se mu nejen dle poroty, ale i podle reakcí na sociálních sítích podařilo. Popularita Heard se naopak propadla a je pravděpodobné, že ji celý proces bude stát roli Mery ve filmech od DC.
Bude také zajímavé sledovat, jaký postoj nyní zaujmou filmové společnosti Disney a Warner Bros., které nad Deppem zlomily hůl ve chvíli, kdy Heard Deppa obvinila. Třetí Fantastická zvířata (Warneři) v kinech propadla a k Pirátům (Disney) bez Deppa se fanoušci od začátku staví velmi nelibě.