Na Obi-Wana útočí rasisté. Slavný Jedi se s nimi nepáral

Na Obi-Wana útočí rasisté. Slavný Jedi se s nimi nepáral
Obi-Wan Kenobi | Disney
Kritika pořadů však není tím nejzásadnějším problémem, kterému studio Walt Disney, potažmo Lucasfilm, musí v posledních letech čelit. Je tu řada dalších problémů, které by v dnešní době ani neměly přijít na přetřes. A už vůbec ne ve světě Star Wars, v předaleké galaxii, kde panují naprosto jiná pravidla a kde je život velmi odlišný od toho našeho. Ostatně to platí i pro komiksový svět, přesto se stále najde nemalé množství fanoušků, kteří vyjadřují rasistické nebo jinak nenávistné názory na herecké obsazení.
V současné chvíli se problémy týkají herečky Moses Ingram, která v Obi-Wanovi ztvárnila inkvizitorku Revu Sevander. Na jejím instagramovém účtu se začaly po premiéře šířit rasistické komentáře, které nenechaly chladným jejího hereckého kolegu Ewana McGregora. „Jako představitel hlavní role a výkonný producent pořadu chci říct, že stojíme na straně naší kolegyně. Máme ji rádi, a pokud ji na sociálních sítích šikanujete, nejste pro mne fanoušky Star Wars. V tomhle světě není pro rasismus místo,“ vzkázal herec prostřednictvím účtu Star Wars na Twitteru.
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi | Disney
Bohužel to není poprvé, co se s podobnou situací některých z herců pracujících na Star Wars musel vyrovnávat. Šikaně čelil i představitel Jar Jara Binkse Ahmed Best nebo Kelly Marie Tran (představitelka Rose Tico z nejnovější trilogie). Výsledkem je, že neutrpěl jen jejich osobní život, ale i ten profesní, protože jejich postavy byly ve snímcích upozaděny. A jednoduché to s fanoušky neměli ani Jake Lloyd nebo Daisy Ridley. Hrát ve Star Wars je neuvěřitelnou pracovní příležitostní, ale velký risk. Zájem je enormní a základna fanoušků tak velká, že se mezi nimi vždy najde mnoho těch, kteří mají potřebu vyjadřovat svou nenávist.