Nejlepší rodinné filmy na Netflixu: pejskové, lvi, mexický sirotčinec i modrý ježek

Nejlepší rodinné filmy na Netflixu: pejskové, lvi, mexický sirotčinec i modrý ježek
Projekt Adam | Netflix
Zde jsou nejlepší rodinné (neanimované) snímky, které na Netflixu najdete s českým dabingem, takže se u nich může pobavit skutečně celá rodina a dát si u toho i něco dobrého na zub. Filmy řadíme podle vašeho hodnocení.

Domácí tým, 65 %

Americká rodinná komedie Domácí tým je typickým sportovním snímkem pro děti, trochu ve stylu oblíbených Šampionů. Jenom se nevěnuje lednímu hokeji, nýbrž americkému fotbalu a je inspirovaný skutečným příběhem trenéra NFL Seana Peytona. Jedním z producentů snímku je Adam Sandler, jehož dcera Sunny a manželka Jackie ve snímku hrají.
Kevin James, Taylor Lautner
Domácí tým | Netflix

Ruby záchranářka, 66 %

Ruby je dalším snímkem inspirovaným skutečnými událostmi. Příběh o neuvěřitelně nadaném policejním psovi chytne za srdce všechny milovníky zvířátek, obzvlášť psů. Skutečná Ruby u policie pracovala jedenáct let a stejně jako ona i její filmový představitel Bear byl zachráněný z psího útulku na poslední chvíli. Zajímavostí je, že pro některé kaskadérské kousky Beara zastoupil pes Shiloa, který musel mít make-up, aby vypadal jako hlavní psí hrdina.
Grant Gustin
Ruby záchranářka | Netflix

Mia a bílý lev, 67 %

Dobrodružný snímek Mia a bílý lev láká nejen na netradiční přátelství mezi dítětem a lvem, ale i na zajímavé africké exteriéry. Málokdo ale tuší, že poté, co režisér Gilles de Maistre přišel s původní myšlenkou na tento snímek, ptal se všech odborníků na jejich názor, zda dítě může točit se lvem. Vždy si vyslechl, že to je nemožné a že jedinou šancí, aby lev dítě nenapadl, je, aby dítě se šelmou vyrůstalo. Náhoda tomu chtěla, že se podařilo najít jihoafrickou dívku Daniah De Villiers, která se lvy již pracovala. Režisér přiměl ji i její rodiče, aby dívka se lvím kotětem skutečně žila. Natáčení tak zabralo dva a půl roku s tím, že zbylé herecké obsazení pravidelně přilétalo natáčet své party.
Mia a bílý lev
Mia a bílý lev | Studiocanal GmbH

Enola Holmesová, 70 %

Enola je vtipnou a nápaditou detektivkou pro děti, která je seznámí nejen s inteligentní a odvážnou hrdinkou, ale i jejím bratrem Sherlockem Holmesem. Příběhy Enoly, fiktivní sestry detektiva Holmese, napsala spisovatelka Nancy Springer a její série čítá celkem sedm knižních dílů. Netflix v současné chvíli připravuje druhý díl s podtitulem Případ levoruké dámy, termín premiéry ale zatím neoznámil.
Zajímavostí je, že snímek si vybojovala sama představitelka hlavní role Millie Bobby Brown, která se svou sestrou Page knížky Nancy Springerové miluje a spisovatelku oslovila s tím, že by chtěla snímek natočit nejen jako herečka, ale i producentka, což se jí díky záštitě Legendary Entertainment podařilo. Millie je tak jednou z nejmladších filmových producentek světa. A ještě jedna zajímavost. Její filmoví bratři v podání Henryho Cavilla a Sama Claflina si museli vyměnit role. Henry (ve snímku hraje mladšího Sherlocka) je totiž ve skutečnosti o tři roky starší než Sam (filmový Mycroft).
Enola Holmesová
Enola Holmesová | Netflix

Projekt Adam, 71 %

Akční sci-fi snímek s hvězdným obsazením ve složení Ryan Reynolds, Jennifer Garner, Zoe Saldana a Mark Ruffalo patřil k jednomu z nejočekávanějších filmů Netflixu pro letošní rok. A zatímco Red Notice byl mírným zklamáním, Projekt Adam se povedl. Je správně vtipný, akční a dobrodružný. Málokdo už ale ví, že poprvé se o projektu začalo hovořit v roce 2012 a že zájem o hlavní roli měl Tom Cruise. Vše se ale měnilo a posouvalo, až projekt získal Ryan Reynolds a režíroval Shawn Levy, který do něj vložil mnoho odkazů na své předešlé filmy.
Tím nejokatějším je motel, ve kterém Adamové přebývají, jedná se totiž o stejný motel, ve kterém bydleli i hrdinové snímku Ocelová pěst. A pokud vás uchvátil herecký výkon mladého Walkera Scobella v roli mladšího Adama a jeho velké kulaté oči, tak vězte, že nejsou jeho. Po celou dobu natáčení musel nosit hnědé kontaktní čočky, ve skutečnosti má oči modré.
Ryan Reynolds
Projekt Adam | Netflix

Modrý zázrak, 74 %

I Modrý zázrak byl natočený podle skutečných událostí. Boj vedoucího mexického sirotčince o domov pro své svěřence, který se rozhodne pro účast na rybářské soutěži, určitě stojí za pozornost. Ačkoli je snímek natočený podle skutečnosti, sirotčinec Casa Hogar z natáčení neměl žádný profit. Na svých stránkách ale uvádí, že snímek snad situaci v Mexiku změní a zařízení jako Casa Hogar nebudou působit čistě jako charita, ale na základě lepšího finančního modelu, který dětem zajistí budoucnost a jistotu.
Modrý zázrak
Modrý zázrak | Netflix

Ježek Sonic, 74 %

A vítězem je jednoznačně filmová adaptace oblíbené hry. Ježek Sonic sice neslovil recenzenty, ale u publika si vede skvěle a rodinná zábava na nějaký ten nenáročný večer je díky němu zaručená. Může za to nejen vizuálně povedený Sonic (jeho trable s vizáží řešil celý svět, viz náš článek), ale i výkon Jima Carreyho v roli dr. Robotnika. Herec dostal velký prostor pro improvizaci, což bohatě využil a z práce se těšil i proto, že jeho dcera jako malá hry se Sonicem zbožňovala. K tématu tak měl velmi blízko. Není tedy divu, že letos spatřil světlo světa Ježek Sonic 2, který si vysloužil ještě lepší hodnocení než jednička.
Ježek Sonic
Ježek Sonic | Paramount Network

Kinobox: Král rokenrolu Elvis čerpal z černošské kultury a měl nebezpečně smyslné pohyby pánve

Nový životopis o zpěváku Elvisovi Presleym má 160 minut, ale trvat by mohl klidně i déle. Je to film o rychlém vzestupu a pomalém pádu. Formálně je mnohem nápaditější než nedávná úspěšná, ale nudná Bohemian Rhapsody.