Temný případ získal pro čtvrtou sérii posilu, která dokázala zavařit i Hannibalu Lecterovi

Temný případ získal pro čtvrtou sérii posilu, která dokázala zavařit i Hannibalu Lecterovi
Jodie Foster v Mlčení jehňátek | 1991 Orion Pictures Corporation
Přesně tak, představitelka Clarice z kultovního Mlčení jehňátek (1991) bude znovu nahánět nebezpečné vrahy, tentokrát ovšem jako detektivka Liz Danvers v True Detective: Night Country. Foster rozhodně není televizní tvorba cizí, bude to nicméně poprvé, co v rámci nefilmové produkce ztvární hlavní roli. Současně se ujme i produkce.
Oficiální popis nové řady je následující. Když v Ennisu na Aljašce nastane dlouhá zimní noc, šest mužů, kteří provozují arktickou výzkumnou stanici Tsalal, beze stopy zmizí. Aby detektivky Liz Davers a Evangeline Navarro případ úspěšně vyřešily, budou se muset postavit temnotě, kterou v sobě nosí, a pátrat po děsivých pravdách, jež leží pohřbené pod věčným ledem.
Temný případ
Temný případ, 1. řada | Warner Bros.
Jako výkonní producenti se vrací Matthew McConaughey a Woody Harrelson. V tuhle chvíli to nevypadá, že by se zapojili i před kamerou, jakkoli by o to fanoušci stáli. Mezi výkonnými producenty je i duchovní otec série Nic Pizzolatto. Ten se bohužel s HBO, která Temný případ uvádí, po třetí sérii rozešel, a proto se na nové řadě nijak podílet nebude.
První série s Harrelsonem a McConaugheym dodnes patří mezi nejlépe hodnocené projekty HBO. Druhá sezóna přivedla hvězdy Colina Farrella, Rachel McAdams, Taylora Kitsche, Kelly Reilly a Vince Vaughna, v rámci ohlasů se ale dočkala smíšených reakcí a pouze lehce nadprůměrných hodnocení. Třetí řada si vedla lépe, hereckými ozdobami tentokrát byli Mahershala Ali, Carmen Ejogo, Stephen Dorff, Scoot McNairy a Ray Fisher.