Seriály podle dvou nejlepších herních sérií všech dob se poperou o diváky na různých streamovacích platformách

Seriály podle dvou nejlepších herních sérií všech dob se poperou o diváky na různých streamovacích platformách
Horizon | Sony
Jedná se přitom o první vlaštovky, které si Sony pro své fanoušky připravilo. Již před rokem totiž odhalilo plány rozšířit své působení i na další média a platformy. Brzy by tak mohla začít vznikat řada filmů a seriálů na motivy jeho her. Stačí si připomenout, že ve výrobě je seriál The Last of Us s Pedrem Pascalem a Bellou Ramsey v hlavních rolích, jenž by měl mít premiéru na začátku příštího roku na HBO Max. A ve hře je i seriál na motivy Twisted Metal s Anthonym Mackiem, Neve Campbell a Stephanie Beatriz a film Ghost of Tsushima, k němuž píše scénář Chad Stehelski. Nejnověji se mluví i o seriálu na motivy hry Gran Turismo. V jejím případě je ale zatím vše ve fázi vyjednávání.
Hra The Last of Us.
The Last of Us | Sony
Seriálu God of War se ujmou Mark Fergus, Hawk Ostby a Rafe Judkins. Žádná další jména ale Amazon Prime nezveřejnil. Obsazení svérázného Kratose bude asi největší oříšek. Již dříve diváci a divačky tipovali Davea Bautistu nebo Jasona Momou, ale na to, kdo se tímto polobohem stane skutečně, si ještě budeme muset počkat. Každopádně pořádná severská krvavá řež plná rozličných monster z legend a mýtů, to je něco, v co všichni doufají. Základem tak nebude jen uchopit příběh, ale i povedená vizuální stránka.
serialy-podle-dvou-nejlepsich-hernich-serii-vsech-dob-se-poperou-o-divaky-na-ruznych-streamovacich-platformach-1
God of War | Sony
A ta bude klíčová i pro druhý projekt, který vychází z herní série Horizon (Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West). Postapokalyptický svět, ve kterém přetrvala jen vyspělá technologie a lidstvo žije jako kdysi naši předci, si o výjimečnou výpravu říká. Ostatně druhá hra posunula grafiku na nejvyšší úroveň a ve svém článku o ní psal i kolega Tomáš Chvála.
I tady zůstává otázkou, kdo se ujme role bojovnice Aloy, půvabných rudovlasých hereček má ale Hollywood víc než dost. Všechny ale nyní straší situace Netflixu, který na tom v posledních měsících není nejlépe. Ztrácí ve velkém předplatitele a ruší řadu projektů. Spousta lidí se tak obává, aby Horizon neskončil dříve, než začal, nebo že Netflix nebude mít dostatek financí na to, aby vytvořil adaptaci, kterou si Aloy zaslouží. Uvidíme.
serialy-podle-dvou-nejlepsich-hernich-serii-vsech-dob-se-poperou-o-divaky-na-ruznych-streamovacich-platformach-2
Horizon | Sony