Thor je zpět v další upoutávce. Z tlouštíka je hora svalů a z nového zloducha jde konečně strach

Thor je zpět v další upoutávce. Z tlouštíka je hora svalů a z nového zloducha jde konečně strach
Thor: Láska jako hrom | Marvel Studios
V kinech ještě doznívá mnohovesmírné šílenství druhého Doctora Strange a publikum se už musí připravovat na další očekávanou marvelovku. A tentokráte půjde o skutečně šťavnaté sousto – Chris Hemsworth se vrátí v již čtvrtém sólovém dobrodružství Thora s podtitulem Láska jako hrom, opět režíruje tvůrce oceňovaného Ragnaroku Taika Waititi a titulního hrdinu doprovází úctyhodná herecká sestava. Waititi si zopakuje roli upovídaného Korga, Chris Pratt opět povede svou partu odpadlíků známou jako Strážci galaxie, Natalie Portman se po deseti letech vrací jako Jane Foster a dorazí i Russell Crowe coby Zeus a Christian Bale v záporné úloze Gorr the God Butcher.
Čerstvě vydaný trailer podtrhuje Waititiho výrazný stylistický rukopis, který rozvinul ve třetím Thorovi a jehož návrat avizovala už dřívější kratší upoutávka. Dočkáme se epického dobrodružství napříč všemožnými lokacemi, které jsou sice i záměrně křečovité a pestrobarevné, ale přesto vyhlíží epičtěji než takřka cokoli z Doctora Strange.
Thor: Láska jako hrom
Video pochopitelně sází na humor, který se od Ragnaroku příliš nezměnil, a je jasné, že hubnoucí Thor po boku hláškujícího Korga budou opět nejvtipnějšími elementy MCU. Vedle nich se ale v plné parádě představuje i záporák Christian Bale, jenž by měl dodat i hororovější motivy. Fanoušci a fanynky si, pravda, už dříve stěžovali, že image jeho postavy je přehnaně polidštěná, avšak povedené masky, temná stylizace a výkon slavného herce i v několika sekundách slibují velké věci.
Dvouminutový trailer je ale stále jen směsicí záběrů, z nichž se těžko skládá cokoli konkrétního. A to je nejspíš dobře, neboť Waititi vždy uměl publikum překvapit. Nemělo by tedy vadit, že už jsme viděli opětovné setkání Thora s Jane a ujistili jsme se, že oblíbený superhrdina znovu dosáhl takové fyzické formy, až z toho Diovy společnice omdlévají. Materiál vypadá dostatečně objemně a zábavně, přičemž Bale a jeho bohy eliminující padouch může dodat i nečekaný přesah.
Jestli se na nějakou marvelovku budu v budoucnu ještě těšit, tak asi právě na Lásku jako hrom – tuzemská premiéra je v plánu 7. července 2022.