Než nám James Cameron nadělí Avatara 2, uvede seriálovou verzi kultovního akčňáku Pravdivé lži

Než nám James Cameron nadělí Avatara 2, uvede seriálovou verzi kultovního akčňáku Pravdivé lži
Pravdivé lži (film) | 20th Century Fox
Protože od premiéry původního filmu uběhly téměř tři dekády, nepůjde o přímé pokračování, ale o nové zpracování příběhu, v němž hlavní hrdina ukrývá před svou manželkou skutečnost, že je tajným agentem. V určitou chvíli musí s pravdou ven, což pro jeho ženu znamená, že sama vyrazí do akce.
Pravdivé lži
I když trailer seriálové verze původní film příliš nepřipomíná, nelze mu upřít zábavné momenty. Je otázkou, do jaké míry autoři zvládnou vytěžit formuli „obyčejná žena z domácnosti agentem snadno a rychle“, minimálně v upoutávce se ale daří zápletku prodat. Svou roli v tom hraje povedený casting. Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis byli v rámci hvězdného statusu samozřejmě někde úplně jinde, náhradníci Steve Howey (Shameless) a Ginger Gonzaga (K smíchu) se nicméně jeví jako schopná alternativa.
Pilot režíroval v rámci seriálů zkušený Anthony Hemingway (Génius, Očista, Orange Is the New Black, Shameless), který se ujal i produkce. Pod tou je podepsaný také Cameron, jenž se na televizním seriálu nepodílel od sci-fi Černý anděl s Jessicou Albou, vysílané v letech 2000 až 2002.
Pravdivé lži
Pravdivé lži (seriál) | CBS
Seriálové Pravdivé lži nemají zatím datum premiéry. Podle traileru to ale vypadá, že s jejich uvedením počítá televize CBS ještě v letošním roce.
Pravdivé lži utržily v kinech 378 milionů dolarů a dlouho se myslelo, že Cameron na základě tohoto úspěchu rozjede novou franšízu. Ostatně, Schwarzenegger i Curtis se návratu do rolí nebránili. Po 11. září se však Cameronův postoj změnil. Prohlásil, že po útocích na „dvojčata“ si nedovede představit pokračování filmu, v němž jsou teroristé chováním vyobrazeni jako bláznivé animované postavy. Inu, vydrželo mu to 20 let.
Pokud by si někdo potřeboval oprášit paměť, na konci přidávám ještě trailer na původní snímek. Jestli jste ho neviděli, měli byste to okamžitě napravit.
Arnold Schwarzenegger