Top kina ČR: Lavimu a Doctoru Strangeovi dochází dech. V hangáru číhá Tom Cruise

Top kina ČR: Lavimu a Doctoru Strangeovi dochází dech. V hangáru číhá Tom Cruise
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | če
5. CO JSME KOMU VŠICHNI UDĚLALI? (Francie)
Christian Clavier
tržby milion 13 tisíc Kč / návštěvnost 6079 diváků / 131 kino
Ze čtvrtečních novinek se nejlépe dařilo francouzské komedii Co jsme komu všichni udělali?, která je už třetím filmem série v pořadí. První komediální vztahovka o rodičích, dětech a jejich partnerech Co jsme komu udělali? (2014) přitáhla o premiérovém víkendu do kin přes 12 tisíc diváků, druhý film s názvem Co jsme komu zase udělali? (2019) vidělo o premiérovém víkendu přes 16 tisíc platících. Aktuálně uváděný třetí snímek je na tom tedy nejhůře.

4. JEŽEK SONIC 2 (USA)
Ježek Sonic 2
tržby milion 160 tisíc Kč / návštěvnost 7709 diváků / 118 kin
Téměř dva měsíce se v českých kinech promítá druhý Ježek Sonic inspirovaný slavnou devadesátkovou videohrou. Snímek vidělo přes 300 tisíc diváků a divaček, tržby činí 47 milionů korun. V rámci všech titulů aktuálního žebříčku top 20 má z dlouhodobé perspektivy Ježek Sonic 2 jediného přemožitele, filmový Vyšehrad.

3. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ 2 (Česká republika)
Po čem muži touží 2: trailer | CinemArt
tržby milion 474 tisíce Kč / návštěvnost 8631 divák / 100 kin
Pokračování úspěšné komedie Po čem muži touží (2018) nenavázalo na půlmilionovou návštěvnost jedničky. Na Jiřího Langmajera a Annu Polívkovou za pět týdnů od premiéry přišlo jen 188 tisíc diváků, kteří za lístky zaplatili 31 milion korun. Film Rudolfa Havlíka s přehledem sfoukl floutek Lavi na druhé příčce.

2. VYŠEHRAD: FYLM (Česká republika)
Vyšehrad: FYLM | Bioscop
tržby 2 miliony 661 tisíc Kč / návštěvnost 15 655 diváků / 125 kin
Filmový Vyšehrad to vyhrál na celé čáře. Za šest týdnů od premiéry má na kontě 546 tisíců diváků, kteří v pokladnách nechali 93 miliony korun. Fanoušci se formovali a šikovali na internetu a sociálních sítích, a když bylo potřeba, vzali kina útokem. Je z toho bezkonkurenční hit letošního jara. Uvidíme, jak do celkové bilance promluví nastávající hollywoodské blockbustery či tuzemské snímky. Top Gun 2 nebo Tři Tygři ve filmu startují už tento čtvrtek. Ohlasy na Top Gun jsou mimořádné a podobná je i pověst Třech Tygrů, kteří by tak mohli navázat právě na fenomén Vyšehradu.

1. DOCTOR STRANGE V MNOHOVESMÍRU ŠÍLENSTVÍ (USA)
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
tržby 9 milionů 894 tisíce Kč / návštěvnost 56 011 diváků / 149 kin
Stoprocentní vítěznou bilanci zatím drží druhý Doctor Strange. Na vrcholu je třetí víkend, na kontě má 300 tisíc diváků a 52 miliony korun v rámci tržeb. Celosvětově tahle marvelovka utržila už přes 800 milionů dolarů (342 mega ze severoamerických kin; statistiky Box Office Mojo). Jednička, která byla v kinech před šesti lety, má celosvětově na kontě 677 milionů dolarů.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.