Dynastie sexuálních násilníků a tyranů v čele se zavrženým hercem se ocitne pod drobnohledem dokumentaristů

Dynastie sexuálních násilníků a tyranů v čele se zavrženým hercem se ocitne pod drobnohledem dokumentaristů
Armie Hammer | Warner Bros.
Pětatřicetiletého Armieho Hammera možná znáte z řady oceňovaných hollywoodských projektů. Prorazil roku 2010 dvojrolí v životopisném dramatu Social Network a blýskl se také v akční komedii Krycí jméno U.N.C.L.E., v oscarové romanci Dej mi své jméno nebo v Hotelu Mumbai dle skutečných událostí. Naposledy byl k vidění začátkem roku ve hvězdně obsazené Smrti na Nilu, která finančně propadla i jeho přičiněním – herec totiž už přes rok čelí lavině šokujících obvinění ze strany bývalých partnerek, kvůli nimž od něj Hollywood dává ruce pryč.
Na veřejnost se dostaly záznamy hercových osobních konverzací s různými ženami, které vedle násilných sexuálních tužeb zahrnovaly také zjevné kanibalské choutky. „Chci tvůj mozek, tvou krev, tvé orgány, každou tvou část. Na každý pád bych se do nich zakousl,“ tak zní jedna z uniklých zpráv od herce, jenž se od narození pohyboval v mocném a disharmonickém rodinném zázemí.
Jeho pradědeček Armand Hammer byl mocným ropným magnátem, jenž měl ututlávat aféru Watergate a sexuálně zneužívat naivní milenku; dědeček Julian zabil člověka dluhu z hazardu a o otci Michaelovi se hovoří jako o perverzním muži s mentalitou puberťáka.
Armie Hammer
Armie Hammer | če
Kontroverzní minulost celé dynastie, s níž se můžete podrobněji seznámit zde (popřípadě ve vyčerpávajícím portrétu Vanity Fair), se nyní dočká také pozornosti dokumentaristů. Investigativní série je momentálně ve stádiu výroby pod pracovním názvem House of Hammer a bude uvedená na Discovery+ a ID.
Vedle hojně diskutovaných afér Armieho Hammera, které jej na devět měsíců zahnaly do rehabilitačního střediska na Floridě, se dokument zaměří také na životy jeho mnohými nenáviděných předků. „House of Hammer prozkoumá různé skandály napříč pěti generacemi této rodiny. Speciál využije studnici archivních záběrů a rozhovorů s přeživšími a členy rodiny a ponoří se do vyšetřování dysfunkční dynastie, jejíž mužští členové prokazují devastující následky toho, když se privilegia vymknou kontrole,“ stojí v popisu série na webu Variety.
Série bude jedním z mnoha detektivních speciálů, které má Discovery+ v plánu – oznámeny byly také dokumenty o vraždách rapperů Tupaca a Notorious B.I.G. nebo o bratřích Menendezových, kteří roku 1996 zavraždili vlastní rodiče.
Armie Hammer přišel za necelé dva roky o manželku Elizabeth Chambers, již si vzal roku 2010 a která jej v létě 2020 opustila, i o řadu zajímavých rolí – producenti jej neprodleně vyškrtli z projektů jako Shotgun Wedding s Jennifer Lopez nebo ze seriálu The Offer o vzniku filmového Kmotra.
Kenneth Branagh, Gal Gadot, Armie Hammer
Smrt na Nilu | 20th Century Fox
Některá obvinění proti němu jsou opravdu drsná. „Byl stále násilnější. Myslela jsem, že mě zabije,“ popsala magazínu Page Six jeho bývalá milenka Effie (uvedla pouze křestní jméno), kterou prý jeho chování dohnalo k myšlenkám na sebevraždu.
Discovery+ má tedy v rukávu mediálně vděčný materiál a zůstává otázkou, zda dokumentaristé půjdou hlouběji po faktech, nebo se spokojí s dalším poškozením jména Hammer na základě dosavadních svědectví a odhalení.