Představitel Luďana z Mostu! nezahálí. Martin Hofmann hraje „jednoho z největších frajerů světové divadelní literatury“

Představitel Luďana z Mostu! nezahálí. Martin Hofmann hraje „jednoho z největších frajerů světové divadelní literatury“
Martin Hofmann ve své životní divadelní roli Cyrana doslova září. | Dramox
Chvástavý tragéd, ohňostroj vtipu, šermíř, který bojuje proti celému světu – Martin Hofmann Cyrana zvládá se strhujícím nasazením. „Je to jeden z největších frajerů světové divadelní literatury. Cyrana obdivuju,“ říká herec. Jako charismatický šermíř, který pod cynickou slupkou skrývá něžné city, Hofmann zvedá v Divadle v Celetné diváky z křesel už patnáctou sezónu.

Trailer: Cyrano

Cyrano
„Tahle inscenace se hraje tolik let proto, že na ni chodí tolik lidí,“ komentuje herec fakt, že jsou představení neustále vyprodaná a sehnat vstupenku se rovná zázraku. Diváci si teď můžou Cyrana kdykoliv pustit na Dramoxu, do konce května navíc se slevou 33 % na předplatné.
Odpor k roli Hofmann ani po tolika letech zatím nepociťuje. „Někdy jste rád, že to máte za sebou, že jste to bez závad odbavili. A jindy máte radost, protože vás to zastihne v kondici, v chuti,“ vysvětluje výzvy divadelního herectví s tím, že každá repríza je naprostý originál. „Ve čtyřiceti nemůžete Cyrana zahrát tak jako v padesáti. Do té postavy se má propisovat vaše životní zkušenost. V padesáti mě už jako Cyrana neuvidíte,“ naráží Hofmann na další hereckou hvězdu Borise Rösnera. Ten nosatého šermíře ztvárňoval i po padesátce. A výtečně.

Hofmann v akci online na Dramoxu

Most!
Martin Hofmann v seriálu Most! | Česká televize
Cyrana s Hofmannem si můžete z domova pustit na české streamovací službě Dramox. Pokud stihnete registraci do konce května, získáte 33% slevu na předplatné. První týden si můžete službu vyzkoušet zdarma. Dramox funguje podobně jako Netflix, divák získá za předplatné přístup k divadelnímu obsahu všech možných žánrů. Se slevou 33 % vychází místo 299 na skvělých 199 Kč měsíčně.

Tip na divadelní komedii

martin-hofmann-v-roli-nejvetsiho-frajera
Herci Václav Neužil a Hynek Čermák v Dabing Street Dejvického divadla. | Dramox
Pokud si raději odpočinete u komediálních žánrů, na Dramoxu najdete představení Dejvického divadla Dabing Street známé ze seriálového zpracování České televize. Inscenaci o alkoholu a dabingu pro Dejvické divadlo napsal a režíroval Petr Zelenka, který „chtěl zachytit čas, kdy skončila veškerá legrace, ale pořád je to ještě sranda“.
Spolu se Cyranem a Dabing Street na Dramoxu najdete na 300 představení z nejlepších divadel. Vybírat můžete z nejznámějších scén, jako je Dejvické divadlo, Divadlo Na Fidlovačce nebo Divadlo Husa na provázku, ve kterých se představují česká herecká esa včetně Ivana Trojana, Pavly Tomicové nebo Elišky Balzerové.