„Nejhorší režisér všech dob,“ který mlátil kritiky, vysmál se Tarantinovi a označil se za génia, hlásí comeback

„Nejhorší režisér všech dob,“ který mlátil kritiky, vysmál se Tarantinovi a označil se za génia, hlásí comeback
Uwe Boll jako Adolf Hitler ve filmu Blubberella | Event Film Distribution
Díky tomu si Boll dokázal až vpravdě neuvěřitelným způsobem prodloužit kariéru. Dnes si jeho jméno pamatují hlavně fanoušci videoher, protože se mu nějakým záhadným způsobem podařilo kromě zmíněného House of The Dead získat práva i na Far Cry, Dungeon Siege, BloodRayne, Postal a Alone in the Dark. A do jednoho jde o příšerné filmy, i když některé mají své světlejší chvilky. Boll svou kariéru ukončil v roce 2016 a zdůvodnil to tím, že trh s DVD a blu-ray nosiči klesl o 80 % a jeho filmy tak nemají jak vydělávat.
Stephen Dorff, Christian Slater, Tara Reid
Sám v temnotě
Boll byl natolik absurdní osobností, že o něm dokonce vznikl dokument Fu*k You All: The Uwe Boll Story (Jděte všichni do p*dele: Příběh Uweho Bolla). Název poměrně dobře vystihuje Bollovu prudkou povahu a jde o dost zajímavý pohled do duše jednoho hodně svérázného amatéra, který si šel tvrdohlavě za svým. Ostatně, Boll rád čeřil vody, i když zrovna nebyl na place. Před premiérou Postal vzkázal Elimu Rothovi a Quentinu Tarantinovi, ať se přijdou do kina podívat na to, jak se točí pořádné filmy. Michaelu Bayovi zase řekl, že jeho nový film v amerických kinech finančně rozdrtí Transformers (vyšly ve stejném termínu). A také vyzval na boxerský zápas několik desítek filmových kritiků, přičemž pět svolilo a dostali nakládačku. Boll v mládí amatérsky boxoval a byl dost chytrý na to, aby si vybral slabší kusy.
Vyjma schopnosti ukecat herní studia k prodeji práv na milované tituly se musí musí Bollovi nechat ještě jedna věc – navzdory šílené pověsti dokázal do svých filmů ukecat nejedno známé jméno. Namátkou si u něj zahráli Christian Slater, Jason Statham, Ben Kingsley, Ron Perlman, Billy Zane, Stephen Dorff, Michael Madson, Burt Reynolds, John Rhys-Davies, Dominic Purcell, Dolph Lundgren, Michelle Rodriguez, Ray Liotta nebo J. K. Simmons.
nejhorsi-reziser-vsech-dob-ktery-mlatil-kritiky-vysmal-se-tarantinovi-a-oznacil-se-za-genia-hlasi-comeback
Ve jménu krále | Event Film Distribution
V rámci fair play je také třeba dodat, že ačkoli Boll svou kariéru odstartoval jako vysmívaný režisér a jeho status nejhoršího z nejhorších, pokud se bavíme o filmech podle videoher, platí, natočil i několik slušně hodnocených dramat (Útok na Wall Street, Tunelové krysy, Rampage, Darfur). No a nejspíš se mu po starých dobrých časech zastesklo, protože právě ohlásil comeback.
Nebyl by to samozřejmě Boll, kdyby neměl velké oči. Jeho nově připravovaný snímek Ness proto bude vyprávět příběh Eliota Nesse, federálního agenta, který dostal za mříže Al Caponeho. Většina diváků Nesse zná díky krimi gangsterce Neúplatní (1987) od Briana de Palmy, kde si postavu zahrál Kevin Costner. Bollův film nicméně etapu zatčení přeskočí. Místo toho se zaměří na Nessovu pozdější práci v Clevelandu, kde pátral po sériovém vrahovi, jemuž se říkalo Šílený řezník z Kingsbury Run. Oficiálně mu bylo připsáno dvanáct obětí a hlavním podezřelým byl slovenský přistěhovalec Frank Dolezal.
Kevin Costner
Kevin Costner jako Eliot Ness v Neúplatní | Paramount Network
Boll plánuje začít natáčet příští rok a k dispozici bude mít nečekaně štědrý rozpočet 25 milionů dolarů. Nevím, jak vy, ale já mám zvědavost na maximu.