Filmové tipy na víkend. Odměňte se romantickou komedií, upíry, Sherlockem nebo Batmanem

Filmové tipy na víkend. Odměňte se romantickou komedií, upíry, Sherlockem nebo Batmanem
Temný rytíř (2008) | Warner Bros.

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004)

sobota, TV Nova, 17:15
Jedná se o druhé pokračování slavné britské romantické komedie Deník Bridget Jonesové režisérky Beeban Kidron (Zrozeni z moře) na motivy románu spisovatelky Helen Fielding. V ústřední roli postavy opět uvidíte Renée Zellweger, dále pak Jima Broadbenta, Jamese Callise, Colina Firtha či Hugha Granta.
Příběh navazuje na předchozí dění, třicátnice Bridget Jonesová je ve vztahu s dokonalým mužem Markem Darcym a nemůže ve své dlouho hledané štěstí uvěřit. To ale netrvá dlouho, na scéně se totiž objeví Markova nová asistentka Rebecca a Bridget skončí v kolotoči sebepodceňování a žárlivosti, což vyvrcholí v rozchod. Bridget krátce poté odlétá se svým záletným expřítelem Danielem do Thajska, kde zažije spoustu komických nedorozumění a trapných momentů. Při zpáteční cestě je navíc na letišti obviněná z pašování drog a ve chvíli, kdy je téměř vše ztraceno, se opět objeví Mark. Snímek je velice populární i přesto, že na nejrůznějších hodnotících serverech získává spíše průměrné známky. Na ČSFD má pouhých 63 % a na Rotten Tomatoes od kritiků dokonce pouze 27 %, zato od publika alespoň 60 %.
filmove-tipy-na-vikend-odmente-se-romantickou-komedii-upiry-sherlockem-nebo-batmanem-1
Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) | Universal Pictures

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

sobota, TV Nova, 21:40
Snímek je pokračování filmu Sherlock Holmes (2009) s Robertem Downeym jr. jako Sherlockem Holmesem a Judem Lawem jako jeho společníkem dr. Watsonem. Film režíroval Guy Ritchie (Král Artuš: Legenda o meči). Na scénu vstupuje nový nadaný mozek, tentokrát má ovšem zločinecké záměry. Není jím nikdo jiný než profesor Moriarty (Jared Harris), který by mohl slavného detektiva porazit. Údajná sebevražda rakouského prince nedá Sherlockovi spát, nabyde podezření, že se za tím skrývá něco mnohem temnějšího, záhada zkonstruovaná právě Moriartym. Bude tedy na něm a na jeho parťákovi dr. Watsonovi, aby tomu přišli na kloub.
filmove-tipy-na-vikend-odmente-se-romantickou-komedii-upiry-sherlockem-nebo-batmanem-4
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) | Warner Bros.

Hanebný pancharti (2009)

sobota, Nova Cinema, 21:50
Autorem tohoto americko-německého válečného a dobrodružného filmu není nikdo jiný než slavný režisér, producent, scenárista a herec Quentin Tarantino (Kill Bill, Sin City – město hříchů). Na scénáři pracoval téměř deset let a snímek byl poprvé představen divákům na filmovém festivalu v Cannes v květnu 2009. Okamžitě byl nominovaný na Zlatou palmu a Christoph Waltz, jenž zde ztvárnil ústřední roli, získal cenu pro nejlepšího herce.
Děj se odehrává v roce 1941 v západní Evropě. Invazi německých vojsk neunikne ani opuštěná farma na francouzském venkově. Mladičká židovka Shosanna (Mélanie Laurent) se stane svědkyní řádění německého důstojníka Hanse Landy (Christoph Waltz), který vyvraždí celou rodinu přímo před jejíma očima. Shosanna uteče a v Paříži se pod novou identitou stane provozovatelkou biografu. Právě zde se shodou okolností o pár let později sejde celá nacistická smetánka na filmovou premiéru. Ve stejném období se navíc seskupují i Pancharti, vojenská vraždící jednotka, která budí respekt i v Hitlerově kabinetu. V kině jsou tudíž ve stejnou dobu plánované rovnou dva atentáty. Jak to může dopadnout?
filmove-tipy-na-vikend-odmente-se-romantickou-komedii-upiry-sherlockem-nebo-batmanem-10
Hanebný pancharti (2009) | Universal Pictures

Zrodila se hvězda (2018)

neděle, TV Nova, 20:00
V tomto americkém romantickém dramatickém muzikálu z roku 2018 se v hlavní roli představí režisér Bradley Cooper a Stefani Germanotta, známá také pod pseudonymem Lady Gaga. Jedná se o třetí remake původní verze z roku 1937. Snímek získal nominaci na Zlatý glóbus, sedm nominací na filmovou cenu Britské akademie a sedmkrát byl nominovaný na Oscara. Cooper sehrál roli country zpěváka Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Zamilují se do sebe a Jack přiměje Ally vystupovat, což ji rázem proslaví. Její raketový start ale zastíní jeho vlastní kariéru, což Jack nese stále obtížněji a vyvrcholí to v řadu nepříjemných a depresivních situací.
filmove-tipy-na-vikend-odmente-se-romantickou-komedii-upiry-sherlockem-nebo-batmanem-12
Zrodila se hvězda (2018) | Warner Bros.

Twilight sága: Zatmění (2010)

neděle, Prima IMAX, 20:00
Třetí pokračování romantické fantasy série natočené podle stejnojmenných románů Stephanie Meyer. Snímek si v roce 2010 získal velkou popularitu především mezi teenagery, a to i přesto, že na hodnotících serverech schytává spíše kritiku. Na ČSFD získal pouhých 47 % a na IMDb 50 %. Ve městě Seattle se odehrává série záhadných vražd a Belle (Kristen Stewart) opět hrozí nebezpečí od záludné upírky Victorie. Uprostřed toho se navíc musí rozhodnout, zda dá přednost lásce k upírovi Edwardovi (Robert Pattinson) či přátelství s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner).
filmove-tipy-na-vikend-odmente-se-romantickou-komedii-upiry-sherlockem-nebo-batmanem-15
Twilight sága: Zatmění (2010) | Summit Entertainment

Temný rytíř (2008)

neděle, Prima IMAX, 22:30
Vaší pozornosti by neměl uniknout ani tento komiksový akční snímek z dílny režiséra Christophera Nolana. Jedná se o druhý díl batmanovské trilogie s Christianem Balem v hlavní roli. Snímek získal rovnou dva Oscary, konkrétně ocenění v kategoriích nejlepší herec ve vedlejší roli (Heath Ledger) a nejlepší střih zvuku. Dále si připsal dalších šest oscarových nominací za kameru, výpravu, střih, masky, zvuk a vizuální efekty.
Batmanovým úhlavním nepřítelem je zde záhadný psychopat Joker (Heath Ledger). Batmanovou posilou by mohl být nový státní zástupce Harvey Dent (Aaron Eckhart), idealistický právník odhodlaný bojovat zejména proti mafiím ovládajícím městské podsvětí. Přijde se ale na to, že gothamská mafie je mnohem mistrnější a vychytralejší, než si mysleli. Obzvlášť, když do dění zasahuje Joker. Harveyho a Batmana tak čekají těžké chvíle, které budou stát život jejich blízké.
Temný rytíř (2008)
Temný rytíř (2008) | Warner Bros.