Nejen reklamy. Netflix to brzy zkusí také s živým vysíláním

Nejen reklamy. Netflix to brzy zkusí také s živým vysíláním
The Circle | Netflix
Netflix vstoupil do nové dekády jako na koni, ale poslední kvartál naznačil nevyhnutelnost některých změn. Konkurence neustále roste a poptávka se vyvíjí, streamovací gigant tudíž nemůže spoléhat pouze na hrstku seriálových a filmových hitů jako Stranger Things, Zaklínač nebo Red Notice.
Po nedávno ohlášených čtvrtletních výsledcích, které odhalily ztrátu dvou set tisíc uživatelů, jistě nemusí výkonný ředitel Reed Hastings propadat panice – situaci ostatně výrazně ovlivnil nepředvídatelný faktor v podobě války na Ukrajině. Je ale čas zpozornět a zkoušet jiný přístup. Ať už k podobě předplatných a interakce s uživateli, nebo k samotnému obsahu.
Stranger Things
Stranger Things | Netflix
Před týdnem bylo oznámeno, že v posledních měsících tohoto roku Netflix plánuje zavést levnější předplatné, které se ale neobejde bez nově začleněných reklam. Z nich bude služba pochopitelně čerpat potřebné finance. To ale není jediná změna.
Podle webu Deadline se Netflix hodlá v budoucnu pustit také do nabídky živě vysílaných pořadů bez pevného scénáře. To by divákům a divačkám například otevíralo možnost hlasovat v různých soutěžích a talentových kláních. Ať už tanečních, pěveckých nebo reality show. Tím by se Netflix zařadil po bok televizních stanic, jako je ABC, která má pod palcem například soutěž American Idol, a napodobil by konkurenční Disney+, kam čerstvě míří americká verze StarDance …když hvězdy tančí.
S pořady na bázi reality show či sociálních experimentů už má Netflix navíc zkušenosti a tituly jako The Circle, v němž hráči na omezené sociální síti flirtují, hledají přátele a snaží se podvodem vyhrát 100 000 dolarů, zaznamenaly velký ohlas. Formát živého vysílání by rovněž umožnil začlenění komediálního festivalu s názvem Netflix Is a Joke, kde letos na přelomu dubna a května vystoupilo na 300 stand-up komiků. Mnoho vystoupení bylo natočeno a není tedy vyloučené, že by mohly být vysílány živě.
The Circle
The Circle
S tímto krokem se otevírá také otázka ohledně zpravodajství či sportovních událostí, ale o těchto možnostech zatím nemáme žádné informace. Celý projekt je ve stádiu raného vývoje, a pokud má k jeho realizaci skutečně dojít, budeme si muset ještě nějakou chvíli počkat.
Přivítali byste na Netflixu živě vysílané události či možnost zapojit se do hlasování a ovlivnit výsledky některých programů?