Původně parodie Star Treku, která je dnes „startrekovější“ než citovaný originál, se konečně vrací s novou sérií

Původně parodie Star Treku, která je dnes „startrekovější“ než citovaný originál, se konečně vrací s novou sérií
The Orville | FOX
První série nabídla na jedné straně typicky hraniční MacFarlaneův humor, což se čekalo. Překvapivě ale stejně silně pracovala s prozkoumáváním nových světů. Ukázalo se, že McFarlane je obrovským fanouškem původního Star Treku, konkrétně Nové generace, a cílem The Orville nebylo fenomén parodovat, ale podobně jako kultovní parodie Galaxy Quest mu složit poctu.
A to nejen způsobem vyprávění, ale i celkovým pojetím. Takže zatímco se nové oficiální seriály ze světa Star Treku snaží o moderní, špinavější pojetí, The Orville má onu lehce naivní, pestrobarevnou atmosféru prapůvodních sérií.
Seth MacFarlane, Scott Grimes
The Orville
A jakkoli nemám nic proti Star Trek: Discovery nebo nové filmové trilogii, tenhle návrat do dob, kdy bylo hlavním cílem průzkumných lodí objevovat nové světy a jejich osobité obyvatele, je mi osobně přeci jen o něco bližší.
Po rozpačitě přijaté první sérii, která se ještě naplno neodvážila stát „klasickým Star Trekem pro novou generaci diváků“, se v druhé řadě McFarlane už nedržel zpátky a byl za to odměněn výbornými recenzemi a zástupem nových vášnivých fanoušků. Stanice Fox, která původně seriál uváděla, nicméně nenašla s McFarlanem shodu v tom, kdy a v jakém čase by se třetí řada měla vysílat. Show tak změnila domovskou stanici a nová série s názvem New Horizons bude uvedena na streamovací službě Hulu.
Za změnou stálo i zdržení ve výrobě, o které se postarala pandemie (naposledy jsme posádku lodi Orville viděli v roce 2018). Momentálně to vypadá, že přechod na Hulu je dohodou o jedné, finální sérii. Dá se ale očekávat, že pokud si New Horizons povede dobře, seriál bude pokračovat.
Třetí řada, kterou kompletně režírovali MacFarlane a Jon Cassar, má jedenáct epizod a na Hulu dorazí 2. července. V seriálu hrají vyjma MacFarlanea Adrianne Palicki, Penny Johnson, Scott Grimes, Peter Macon, Jessica Szohr, J. Lee, Mark Jackson, Anne Winters a Chad Coleman.