Benedict Cumberbatch málem nebyl Doctor Strange. V Marvelu ho původně lákali do role záporáka

Benedict Cumberbatch málem nebyl Doctor Strange. V Marvelu ho původně lákali do role záporáka
Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange | Marvel Studios
Původně si ale v Marvelu Cumberbatche vyhlídli pro úplně jinou roli. V rozhovoru pro BBC Radio 1 herec prozradil, že než se připojil k MCU jako Stephen Strange, byla mu nabídnuta role temného elfa Malekitha ve filmu Thor: Temný svět (2013). Ačkoli mu lichotilo, že byl k MCU přizván, nakonec odmítl. „Byl jsem natolik odvážný, že jsem řekl: ‚Raději bych si počkal na něco šťavnatějšího,‘“ řekl Cumberbatch ke své první nabídce od Marvelu.
Thor: Temný svět
Christopher Eccleston v Thor: Temný svět
Malekitha hrál nakonec Christopher Eccleston, a přestože neodvedl špatnou práci, je jeho padouch považovaný za jednoho z nejslabších. Ironií je, že když Cumberbatch později dostal nabídku na roli Doctora Strange, i tady váhal s přijetím. „Trošku jsem se podíval na jeho komiks a nelákalo mě to. Ta postava byla dost oldschoolová, trochu misogynní, hodně svázaná se 70. lety. Přišlo mi to otřepané a nebyl jsem si jistý, jestli je to dobrá role pro MCU,“ uvedl k prvním dojmům Cumberbatch. V Marvelu ho nicméně ujistili, že bude postava upravená pro dnešní dobu a že její arogance poslouží k budoucímu vývoji.
Jak dnes všichni víme, Cumberbatch nakonec řekl Doctoru Strangeovi ano a nepochybně toho nelituje. Přestože byl díky Sherlockovi již předtím mezinárodně uznávanou hvězdou, teprve až pod křídly Marvelu se konečně dočkal i zaslouženého finančního ohodnocení. Jeho poslední komiksový výlet ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství můžete nyní vidět v kinech.
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | Walt Disney Studios