Zlatíčko devadesátých let se vrací v novém filmu. Meg Ryan čeká romance s hvězdou Akt X

Zlatíčko devadesátých let se vrací v novém filmu. Meg Ryan čeká romance s hvězdou Akt X
Meg Ryan | 1989 Castle Rock Entertainment
Když Harry potkal Sally, Samotář v Seattlu, Město andělů, Láska přes internet... I kdybyste jméno Meg Ryan náhodou neznali, její romantické pletky v těchto slavných filmech vás pravděpodobně neminuly. Šedesátiletá herečka byla ikonou jedné žánrové éry, což se jí zřejmě vymstilo – po přelomu tisíciletí, kdy načala čtvrtou dekádu života, se projevilo jednak její škatulkování do jednoho typu rolí, jednak rostoucí věk, který už jí jako romantickému hollywoodskému objektu tolik nenahrával. A příliš jí nepomohla ani aférka s hercem Russellem Crowem, kvůli němuž opustila dlouholetého manžela a otce svého syna Dennise Quaida.
V posledních dvaceti letech jsme tedy o Meg Ryan tolik neslyšeli a málokdo ví, že se uchýlila také k režii. Roku 2015 natočila historické drama Dopisy z války, v němž si i zahrála po boku Sama Sheparda, Toma Hankse i svého syna Jacka Quaida. Film velký úspěch nezaznamenal a Ryan se definitivně stáhla do ústraní. S Hollywoodem si už neměla co říct.
Meg Ryan
Ithaca | Momentum Pictures
Nyní se ale objevila informace, že držitelka tří nominací na Zlatý glóbus plánuje tvůrčí comeback. Ryan natočí snímek s názvem What Happens Later, který je popisovaný jako „nostalgické uchopení žánru romantické komedie“. Příběh má pojednávat o jednom rozvedeném páru, který se po letech opět setkává na letišti. Zde spolu stráví noc a oba aktéři poznávají, jaký mohl být jejich vztah, kdyby zůstali spolu.
Ryan ztvární hlavní protagonistku, přičemž mužský protějšek si zahraje další velká hvězda devadesátek – David Duchovny z legendárních Akt X. Ten ve svých jednašedesáti letech natáčí celovečerní filmy jen sporadicky a úsilí vrhá do televizní tvorby. Mohli jsme ho vidět v seriálech jako Californication, Městečko Twin Peaks i v nové sérii Akt X. Zahrál si ale také v komedii V bublině, která na Netflixu vyšla 1. dubna tohoto roku.
Scénář k filmu What Happens Later napsala Ryan společně s Kirkem Lynnem a Stevenem Dietzem a vychází z Dietzovy divadelní hry Shooting Star. Jména dalších herců zatím známa nejsou a datum premiéry se očekává v průběhu příštího roku – třicet let po Samotáři v Seattlu a osm let od posledního hereckého kreditu Ryan.
David Duchovny
Californication | Sky Showtime
Oficiální synopse snímku zní takto: „Co když jedné zasněžené noci zkřížíte cesty s někým ze své minulosti? S někým, kdo kdysi střežil vaše tajemství a zmocnil se vašeho srdce? Bývalí milenci Willa (Ryan) a Bill (Duchovny) se poprvé setkávají několik dekád po rozchodu během přesunu na nočním letišti. Willa zůstává tou svévolnou, nezávislou duší jako dříve, bez jakýchkoli závazků. Bill, jenž se nedávno rozvedl, znovu přehodnocuje svůj život a vztah k odcizené ženě a dceři. Každý se chce jen dostat domů a ocitnou se pohromadě proti své vůli, leč ochotní znovu oživit svou minulost a to, co mohlo a co stále může být. Ale když obě verze jejich sdílené minulosti nepasují jedna k druhé, kam se mohou posunout dále?“
Máte rádi romantické klasiky s Meg Ryan? Věříte, že se jim What Happens Later může vyrovnat?