Nebohé zvíře spořádalo smrtelné množství kokainu. Příběh medvěda nyní natočí Hollywood

Nebohé zvíře spořádalo smrtelné množství kokainu. Příběh medvěda nyní natočí Hollywood
Cocaine Bear | Kentucky for Kentucky
Některé příběhy by nevymyslel ani ten nejlepší scenárista. Nadcházející thriller s názvem Cocaine Bear, který si odbyde premiéru v únoru příštího roku, zní jako výplod hodně bujné a pokleslé představivosti, ale opak je pravdou. Snímek v režii Elizabeth Banks produkuje slavná dvojice Chris Miller a Phil Lord (LEGO® příběh) a půjde o příběh pojednávající o honu na běsnícího medvěda, který v Appalačském pohoří pozřel bezprecedentní dávku kokainu a posílený bílým práškem tropí neplechy. Ve filmu si zahrají například Keri Russell (Paroží), Ray Liotta (Mafiáni) nebo Alden Ehrenreich (Solo: Star Wars Story).
Zápletka nevyznívá silně hollywoodsky náhodou. K honu na zdrogovaného medvěda nikdy nedošlo, ale roku 1985 se jeden nešťastný chlupáč opravdu předávkoval k smrti. Viníkem byl Andrew Carter Thornton, bývalý policista a právník, který si začal přivydělávat na lepší důchod pašováním drog z Kolumbie. S jednou obzvlášť tučnou zásilkou provedl husarský kousek, kdy menší letadlo nastavil na autopilota a nasměroval ho do oceánu, zatímco vyskočil s padákem. Ten se ale neotevřel a po Thorntonovi zůstalo jen jeho mrtvé tělo, ozbrojené a ověšené sáčky s penězi a kokainem.
Podstatnou část zásilky vyšetřovatelé našli až později v národním parku Chattahoochee. Tvořila ji přibližně čtyřicet balíků s kokainem, které dohromady vážily kolem 35 kilo. Poblíž ale ležel také mrtvý medvěd, jenž nečekaný dárek objevil a doslova jej „vybílil“. Podle expertů byl žaludek zvířete opravdu přeplněný kokainem, ale do jeho krevního oběhu se v době úmrtí dostalo „jen“ kolem tří až čtyř gramů, které ho zvládly zabít.
Medvěd dostal rychle přezdívku Pablo Escobear a lidé se dovtípili, že by z něj mohla být vděčná turistická atrakce. Nechali ho tedy vycpat a měl se stát součástí rekreační oblasti tamního parku, jenže při přepravě zmizel. Z nejmenované zastavárny ho potom odkoupil country zpěvák Waylon Jennings, než zvíře skončilo v obchodu se suvenýry s názvem Kentucky for Kentucky. Zde přebývá Cocaine Bear dodnes a můžete se na něj podívat, pokud budete mít náhodou cestu kolem Lexingtonu v americkém státě Kentucky.
Paroží
Keri Russell | FoxSearchlight
Cocaine Bear se natáčel v Irsku a je třetím režijním počinem herečky Elizabeth Banks, již známe z filmů jako 40 let panic a Tři dny ke svobodě nebo ze seriálu Taková moderní rodinka – předtím natočila hudební komedii Ladíme 2 a novou verzi Charlieho andílků. Snímek je zatím popisovaný pouze jako „charakterový thriller inspirovaný skutečnými událostmi, jež se odehrály roku 1985 v Kentucky“, a nic komediálního na něm skutečně nenajdeme. Budeme tedy zvědaví, jak si scenárista Jimmy Warden (The Babysitter: Killer Queen) poradí s látkou, která svou synopsí lehké úsměvy vzbuzuje.