Nový trailer k třetímu Jurskému světu překopává historii filmové ságy. Dinosauři běhají po městech a přirozenou cestou se narodí mládě

Nový trailer k třetímu Jurskému světu překopává historii filmové ságy. Dinosauři běhají po městech a přirozenou cestou se narodí mládě
Jurský svět: Nadvláda (2022) | Universal Pictures
Na youtubovém kanále studií Universtal Pictures přistál druhý oficiální trailer k očekávanému pokračování Jurského světa. Trilogie si zahrává s DNA ještěrů a dinosaurů, takže v ní vznikají nové nebezpečné druhy. V prvním díle jste mohli vidět Indominuse rexe, ve tom druhém Indoraptora. Ve třetím díle s názvem Jurský svět: Nadvláda (Jurassic World: Dominion) se podíváme na dalšího obrovského zmutovaného masožravce, jehož pojmenování zatím není známé, ale který jistě přinese další dávku chaosu a brutality.

Trailer: Jurský svět: Nadvláda

Jurský svět: Nadvláda (6) | Universal Pictures / trailer
V předchozích dvou dílech jsme se stali svědky toho, jak se lidé nedokážou poučit. Po neúspěchu a katastrofě, ke které došlo na ostrově Isla Nublar před desítkami let, kdy byl otevřen Jurský park, se vědci pokusili znovu o to samé. Opět otevřeli zábavní park a oživili další dinosaury. Ve druhém díle se vše zvrtlo natolik, že se dinosauři dostali do světa, a tak pro lidstvo začala nová éra. Lidé se zkrátka museli naučit žít po jejich boku.
Z traileru lze snadno vyčíst, že třetí díl navazuje na předchozí děj. Owen (Chris Pratt) se společně se svou partnerkou Claire (Bryce Dallas Howard) a adoptivní dcerou Maisie (Isabella Sermon) starají o raptoří samici Blue. Ta se ovšem jednoho dne vrátí těhotná a porodí první mládě. To ale hned unesou lovci, a tak Owen Blue slíbí, že jí jejího potomka vrátí. Vydává se na cestu do města, aby dostál svému slibu. Během toho spojí síly se známými paleontology, s nimiž jsme se potkali v původní trilogii Jurský park – Alanem Grantem (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) a Ianem Malcolmem (Jeff Goldblum). Narazí však na další skupinku šílených vědců, kteří se snaží zničit svět pomocí DNA mláděte, a bude jen na zmíněných hrdinech, aby zachránili svět.
novy-trailer-k-tretimu-jurskemu-svetu-prekopava-historii-dinosauri-se-sami-rozmnozuji-a-behaji-po-mestech
Jurský svět: Nadvláda (2022) | Universal Pictures
Na první pohled upoutávka nepůsobí nijak zvlášť zajímavě. Vidíme již dobře známé akční scény, které známe jak z Jurského parku, tak i z Jurského světa. Dinosauři opět žerou lidi a dohání automobily či motorky, Owen je krotí pomocí ověřených postupů a atmosféru doplňují ohnivé louče a světlice. Jediné, co vypadá nově, je prostředí měst, v nichž se bude děj odehrávat. Vůbec poprvé se totiž ocitneme mimo ostrov Isla Nublar, a tak bude zajímavé sledovat, jak se dinosauři přizpůsobili moderní lidské civilizaci.
Nejzajímavější tak bude vysvětlení, jaktože má raptor vlastního potomka. Celé dětství a dospívání jsem totiž žila s tím, že vědci ve filmech z Jurského parku a světa uměle odchovávali pouze samice, právě proto, aby zabránili reprodukci a následnému přemnožení. Uvidíme, co nám k tomu tvůrci řeknou, Jurského světa: Nadvlády bychom se měli v kinech dočkat již 9. června.