Hunger Games dostávají prequel. Herecké obsazení je ale zatím tajemstvím

Hunger Games dostávají prequel. Herecké obsazení je ale zatím tajemstvím
Hunger Games | Lionsgate
Informaci prozradilo studio Lionsgate, které návštěvníkům akce Cinema-Con představilo dokonce první teaser. Ten nicméně neobsahoval žádné záběry z filmu, neboť ten se teprve natáčí, a nikdo neprozradil ani herecké obsazení. Místo toho na publikum čekaly záběry na zmrzlé větve stromů a třpytící se zlato, během kterých se objevil titulek: „Svět zjistí... kdo je pták... a kdo had.“
Termín premiéry The Ballad of Songbirds and Snakes byl stanovený na 16. listopadu 2023 a děj filmu nás zavede do období několika desetiletí před Hunger Games. Jeho hrdinou bude mladý Coriolanus Snow, budoucí tyranský vládce Panemu. Jako osmnáctiletý byl vybrán jako mentor pro Lucy Gray Baird, dívku z oblasti 12 během 10. hladových her (Katniss se účastnila až 74. her).
hunger-games-dostavaji-prequel-herecke-obsazeni-je-ale-zatim-tajemstvim
přebal knihy | nakl. Fragment
A stejně jako tomu bylo v případě původních čtyř filmů, i tentokrát se základem pro scénář stala knižní předloha od Suzanne Collins, která u nás vyšla pod názvem Balada o ptácích a hadech. Snímek režíruje Francis Lawrence a autorem scénáře je Michael Arndt.