Rychle a zběsile 10: Natáčení přerušily neshody, jedna z hlavních hvězd od filmu ustupuje

Rychle a zběsile 10: Natáčení přerušily neshody, jedna z hlavních hvězd od filmu ustupuje
Rychle a zběsile 9 | Universal Pictures
Když se bavíme o hvězdách série Rychle a zběsile, obvykle padají jména jako Vin Diesel, Dwayne Johnson nebo Michelle Rodriguez. Úplně se ale zapomíná na Justina Lina, který nastoupil do rozjetého vlaku režií třetího dílu a podepsal se i pod i čtyřku, pětku, šestku a devítku. Bylo to právě Linovo vedení, které se do velké míry zasadilo o to, že se z běžné akční série vyklubala miliardová franšíza, která může v popularitě konkurovat i komiksovým hitům. Dávalo smysl, že to bude právě Lin, kdo sérii dovede až do konce. To už ale neplatí, protože pouhý týden od začátku natáčení Lin od režie Rychle a zběsile 10 ustupuje, údajně pro kreativní neshody.
„S podporou společnosti Universal jsem učinil těžké rozhodnutí odstoupit z pozice režiséra filmu FAST X, ale zůstávám u projektu jako producent. Za deset let a pět filmů se nám podařilo obsadit ty nejlepší herce, natočit nejlepší kaskadérské kousky a zatraceně nejlepší automobilové honičky. Z osobního hlediska jsem jako dítě asijských přistěhovalců hrdý na to, že jsem pomohl vybudovat nejrozmanitější franšízu v dějinách kinematografie. Navždy budu vděčný úžasným hercům, štábu a studiu za jejich podporu a za to, že mě přijali do FAST rodiny,“ uvedl v oficiálním prohlášení ke svému odchodu.
rychle-a-zbesile-10-nataceni-prerusily-neshody-jedna-z-hlavnich-hvezd-od-filmu-ustupuje
Justin Lin při natáčení Rychle a zběsile 9 | Universal Pictures
Nemusí se to zdát, ale Lin musel mít sakra dobrý důvod pro to, aby v Universalu dali zelenou jeho odchodu v době, kdy už je natáčení v plném proudu. Něco samozřejmě může zastat druhý štáb, každá velká produkce ho kvůli úspoře času má, bez hlavního režiséra se ale jen těžko bude pokračovat. V Universalu tak musí urychleně najít silnou náhradu a bude zajímavé sledovat, jaké jméno k režii FAST X přilákají.
Aby tahle novinka nebyla jen o nepříjemných zprávách, připomeneme, že se i v Rychle a zběsile 10 můžeme těšit na Charlize Theron jako záporačku Cipher. A i tentokrát si herečka pro své fanoušky připravila úplně nový účes.
Pokud se dodrží původní plán, film vstoupí do kin v květnu příštího roku.
UPDATE: Tak si Universal pospíšil a na Linovo místo nastupuje Louis Leterrier (Kurýr, Utržený ze řetězu, Neuvěřitelný Hulk, Souboj Titánů).