Dvě hollywoodské herecké legendy se měly při natáčení dopustit nevhodného chování. Stále ale nevíme, co přesně provedly

Dvě hollywoodské herecké legendy se měly při natáčení dopustit nevhodného chování. Stále ale nevíme, co přesně provedly
Bill Murray v Na Hromnice o den více (1993) | Columbia TriStar
13. dubna se na zahraničních webech (viz Deadline.com) objevila zpráva o vyhození Franka Langelly (Duel Frost/Nixon, Chicagský tribunál) z natáčení osmidílné minisérie Zánik domu Usherů, kterou na motivy vícero povídek Edgara Allana Poea pro Netflix točí hororový specialista Mike Flanagan (Doktor Spánek od Stephena Kinga, Půlnoční mše).
Frank Langella
Frank Langella | Warner Bros.
84letý herec se měl na place dopustit sexuálního obtěžování. Konkrétně měl nevhodné komentáře na adresu jedné z hereckých kolegyň. Následně došlo ze strany zástupců streamovací služby a tvůrců seriálu k vyšetřování. Jeho výsledkem byl Langellův vyhazov.
Langella měl v seriálu ztvárnit postavu hlavy rodiny Rodericka Ushera. Jelikož je ale natáčení už zhruba v půlce, již hotové scény budou muset být přetočeny s novým hercem, jenž ale zatím nebyl oznámen. Na veřejnost se však stále nedostala informace, co přesně měl Langella říci. Vyjádřit se odmítli zástupci Netflixu i propuštěný herec.
Duel Frost/Nixon
Duel Frost/Nixon | Universal Studios
Jde tak o podobnou situaci jako v případě pět let starého snímku Ridleyho Scotta Všechny prachy světa, z něhož byl kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování vyhozen Kevin Spacey. Jeho roli nakonec ztvárnil Christopher Plummer.
Kevin Spacey
Dům z karet
Ještě tajemnější je však kauza ohledně Billa Murrayho. Ten se měl před týdnem dopustit nemístného chování při natáčení snímku Being Mortal, režijním debutu herce a komika Azize Ansariho. Stále však není oficiálně známo, co přesně měl Murray provést.
Bill Murray
Krotitelé duchů | Columbia TriStar
Produkce snímku, jehož natáčení je aktuálně v polovině, byla kvůli obvinění 71letého herce, známého hlavně z úspěšných komedií jako Krotitelé duchů či Na Hromnice o den více, dočasně pozastavena. Dosud není jisté ani to, zda se Murray do role vrátí, či bude také přeobsazen.
Adam Driver, Bill Murray, Chloë Sevigny
Mrtví neumírají | Universal Pictures International
Ze sexuálního obtěžování byl přitom před lety obviněn i sám Ansari. Ten však byl očištěn a o dané kauze promluvil i ve svém stand-upu Aziz Ansari: Right Now.