S těžkostmi života se každý vyrovnává po svém. Na speciální streamovací platformu míří cenění Jedlíci čokolády

S těžkostmi života se každý vyrovnává po svém. Na speciální streamovací platformu míří cenění Jedlíci čokolády
Jedlíci čokolády | Dramox
Jedlíci čokolády vypráví o třech neobyčejných sestrách, které se po smrti otce snaží postavit na vlastní nohy. Nejmladší Valérie trpí agorafobií a nevychází ven, Róza se projedla ke dvěma metrákům váhy a prostřední Helena jako jediná vydělává a kormidluje chod domu na předměstí.
„Je to pro mě naprosto osobní hra,“ popisuje svůj vztah k Jedlíkům čokolády režisér David Drábek. „Jsem v ní skrytý se svými problémy a obsesemi hned v několika postavách,“ směje se autor inscenace, od jejíž premiéry uběhlo už jedenáct let. Dramox Originals natočilo v Klicperově divadle její derniéru.
Jedlíci čokolády
Jedlíci čokolády | Dramox
„Představení jsme nehráli dva roky,“ vzpomíná Isabela Smečková Bencová, představitelka Heleny. „Návrat byl krásný, hrozně silný, byla to velká emocionální smršť,“ dodává. Herci si v představení užili řadu bizarních okamžiků. „Já jsem blázen a myšlenkově roztroušená osobnost,“ popisuje svou roli Jiří Zapletal, který se v Jedlících čokolády zamiluje do tlusté Rózy v podání Pavly Tomicové a jogurtem ji nutí zhubnout.

Trailer: Jedlíci čokolády

Jedlíci čokolády
Povedenou komedii Jedlíci čokolády si můžete pustit na streamovací platformě Dramox, kde najdete online také další dvě stovky divadelních představení. Jedlíci čokolády jsou patnáctým představením z produkce Dramox Originals. Pod touto značkou Dramox natáčí výjimečné inscenace v mimořádné kvalitě, kterou chce publiku přinést co nejlepší zážitek. Dramaturgie vybírá nevšední představení, která jsou například dlouhodobě vyprodaná nebo se blíží jejich derniéra.

Co je Dramox
Streamovací platforma přináší největší výběr divadelních představení na jednom místě. Na platformě jsou k vidění záznamy představení jak tuzemských, tak zahraničních divadelních souborů. Z každého předplatného dávají provozovatelé Dramoxu většinu finančních prostředků zpět divadlům, čímž podporují jejich tvorbu a existenci.