Obi-Wan Kenobi, Stranger Things či portrét punkové legendy. Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí v květnu na streamovací služby

Obi-Wan Kenobi, Stranger Things či portrét punkové legendy. Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí v květnu na streamovací služby
Obi-Wan Kenobi (2022) | Disney

Nejočekávanější filmy

Marmaduk (2022)
Marmaduk
Nová animovaná verze příběhu o Marmadukovi, milém hafanovi, jenž ale umí nadělat pořádnou paseku. Legendární trenér psů věří, že může Marmadukovi pomoci stát se první dogou v historii, která vyhraje prestižní trofej Westminster Champion. V původním znění ve filmu promluví Pete Davidson nebo J. K. Simmons.
premiéra: 6. května na Netflixu
Zase nepoužitelní (2022)
Zase nepoužitelní
Francouzská akční krimi komedie žánrového specialisty Louise Leterriera (Kurýr, Utržený ze řetězu) vypráví o dvojici naprosto rozdílných policajtů (Omar Sy, Laurent Lafitte), kteří musí spolupracovat, aby rozkryli nečekaně velký kriminální případ.
premiéra: 6. května na Netflixu
Operation Mincemeat (2022)
Operation Mincemeat
Během druhé světové války využili dva zpravodajští důstojníci mrtvého těla a falešných dokladů k tomu, aby přelstili německá vojska. Drama z období druhé světové války natočil na motivy skutečných událostí režisér John Madden (Zamilovaný Shakespeare, Dluh). V hlavních rolích se objeví Colin Firth, Matthew Macfadyen či Jason Isaacs.
premiéra: 11. května na Netflixu
Chip 'n' Dale: Rescue Rangers (2022)
Rychlá rota
Volné filmové pokračování slavného kresleného seriálu Chip a Dale: Rychlá rota bude kombinovat hraný snímek s 2D i 3D animací. Titulní dvojici v originálním znění namluvili John Mulaney a Andy Samberg, o režii se postaral Akiva Schaffer (Sousedská hlídka, Brooklyn 99).
premiéra: 20. května na Disney+

Nejočekávanější seriály

Clark: Hvězdný zločinec – minisérie (2022)
Clark: Hvězdný zločinec: trailer | Netflix
Švédská šestidílná minisérie Jonase Åkerlunda (Šňup, Polar) je zpracováním neuvěřitelného životního příběhu Clarka Olofssona – nejznámějšího švédského gangstera, jehož nechvalně proslulé zločiny daly vzniknout pojmu Stockholmský syndrom. V hlavní roli se představí Bill Skarsgård.
premiéra: 5. května na Netflixu
Schodiště – minisérie (2022)
Schodiště
Osmidílná minisérie Antonia Campose (Ďábel) je příběhem Michaela Petersona (Colin Firth), autora kriminálních románů obviněného z vraždy své ženy Kathleen (Toni Collette), která zemřela pádem ze schodů. Soud s ním trval šestnáct let. Dále hrají: Sophie Turner, Michael Stuhlbarg, Dane DeHaan aj.
premiéra: 5. května na HBO Max
Star Trek: Strange New Worlds – 1. série (2022)
Star Trek: Podivné nové světy
Nový seriál ze světa Star Treku dějově předchází původnímu seriálu ze 60. let. Vyprávět bude o dobrodružstvích posádky vesmírné lodi Enterprise pod vedením kapitána Christophera Pikea. Hlavní role ztvární Anson Mount, Rebecca Romijn a Ethan Peck.
premiéra: 5. května na Paramount+
The Essex Serpent – minisérie (2022)
The Essex Serpent
Tom Hiddleston | Apple TV+
Hrdinkou britské minisérie je čerstvě ovdovělá Cora Seaborne (Claire Danes), která se po smrti násilnického manžela přestěhuje z viktoriánského Londýna na venkov do malé vesnice Aldwinter v Essexu. Krátce po příjezdu ji zaujme podezření místních lidí, že se do kraje vrátilo mytické stvoření známé jako had z Essexu. V seriálu si zahrají také Tom Hiddleston či Clémense Poésy.
premiéra: 13. května na Apple TV+
Love, Death & Robots – 3. série (2022)
Love, Death & Robots
Třetí řada antologie krátkometrážních animovaných snímků, které pokrývají různé žánry, zejména pak sci-fi, fantasy, horor a komedii.
premiéra: 20. května na Netflixu
Prehistoric Planet – minisérie (2022)
Prehistorická planeta | Apple TV+
Ambiciózní pětidílná dokumentární série, kterou bude diváky a divačky provádět legendární David Attenborough, nás přenese zpět do prehistorické doby, kdy planetu obývali majestátní dinosauři a další neobyčejní tvorové.
premiéra: 23. května na Apple TV+
Obi-Wan Kenobi – 1. série (2022)
Obi-Wan Kenobi
Děj dlouho očekávaného seriálu ze světa Star Wars bude zasazený mezi Epizody III a IV. Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) se skrývá před elitními lovci impéria na pouštní planetě Tatooine, kde dohlíží na bezpečí mladého Luka Skywalkera. V dalších rolích se objeví Hayden Christensen, Joel Edgerton, Sung Kang, Kumail Nanjiani a další.
premiéra: 27. května na Disney+
Stranger Things – 4. série, 1. část (2022)
Charlie Heaton
Prvních pět epizod devítidílné čtvrté série úspěšného dobrodružného sci-fi seriálu, v němž skupina dospívajících dětí čelí smrtelně nebezpečným nadpřirozeným silám. Své role z předchozích řad si zopakují Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder či David Harbour.
premiéra: 27. května na Netflixu
Pistol – minisérie (2022)
Pistol
Šestidílná minisérie scenáristy a producenta Craiga Pearce a režiséra Dannyho Boylea na základě memoárů kytaristy Stevea Jonese zmapuje éru legendární britské punkové kapely Sex Pistols. Jonese v seriálu ztvární Toby Wallace, Sida Viciouse Louis Partridge, Nancy Spungen Emma Appleton a Johnnyho Rottena Anson Boon.
premiéra: 31. května na Hulu