Upoutávka na nové Putování s dinosaury s Davidem Attenboroughem vypadá lépe než Jurský svět

Upoutávka na nové Putování s dinosaury s Davidem Attenboroughem vypadá lépe než Jurský svět
Prehistoric Planet | Apple TV+
„Neznámé. Nevysvětlené. Neuvěřitelné. Až doteď,“ tak zní poslední slova, jež legendární David Attenborough pronáší v čerstvě zveřejněné upoutávce na novou dokumentární sérii Prehistoric Planet. A pokud bychom se měli řídit pouze dojmy, které v nás dvouminutové video zanechává svým výpravným a audiovizuálním rozsahem, pak není problém toto smělé tvrzení přijmout.
Výprava do období křídy, o niž se postarali tvůrci z BBC Studios Natural History Unit, vypadá na sérii velkolepých záběrů fantasticky. Vizuální efekty obstarala věhlasná společnost The Moving Picture Company, která v posledních letech oživila úžasné světy filmů jako Lví král nebo Blade Runner 2049. A na výsledku je to znát – dinosauři působí opravdu živě a v ničem si nezadají s těmi, které publikum už třicet let oslňují v sérii Jurský park, respektive Jurský svět. Záběry na plovoucího tyranosaura či pochodující stáda býložravců jsou vyloženě dechberoucí. Je jasné, že nová generace dětí má o lásku k vyhynulým ještěrům postaráno.
Prehistorická planeta | Apple TV+
Režiséři jednotlivých epizod zatím oznámeni nebyli, ale lákadlem musí být vedle vizuálu už jen hlas Davida Attenborougha, jméno výkonného producenta Jona Favreaua (režiséra prvního Iron Mana či Knihy džunglí) a hudba od samotného Hanse Zimmera. A pokročilejší nadšenci či znalci daného období jistě ocení i přizpůsobení moderním poznatkům, takže jsou zdejší dinosauři častěji opeření a poněkud robustnější než jejich filmoví předchůdci.
Pětidílná série bude uváděna na Apple TV+ každý den od 23. do 27. května a provede nás všemi zákoutími tehdejšího ekosystému – od pralesů a tropických pásů přes oceány až po zasněžené horské hřebeny. A pokud se podaří naučnou formu doplnit také napínavými a dojemnými příběhy, jak to dokázala již klasická série Putování s dinosaury, pak mohou paleontologové a milovníci dinosaurů Prehistoric Planet vyhlížet radostněji než nový Jurský svět, který do kin dorazí už v červnu.