Disney Nimonu zařízlo, po projektu nebinárního autora skočil Netflix

Disney Nimonu zařízlo, po projektu nebinárního autora skočil Netflix
Přebal knihy Nimona | CooBoo
Teď ale všem svitla naděje, neboť snímek zakoupil Netflix a rozhodl se v Nimoně pokračovat. Navíc existují zvěsti, podle kterých byl projekt v době zrušení studiem Disney už ze 75 % hotový! Bývalí zaměstnanci Blue Sky se navíc nechali slyšet, že Disney jejich práci kritizoval za příliš LGBTQ+ prvků. Přitom samotný Stevenson se identifikuje jako nebinární a původní komiksy byly známé tím, že zkoumaly podivínství a genderovou identitu.
Netflix je v tomto ohledu mnohem otevřenější a evidentně se nebude ničeho podobného bát. Režiséry Nimony jsou Nick Bruno a Troy Quane. Premiéru byl snímek měl mít v roce 2023.
disney-nimonu-zarizlo-tak-po-sanci-skocil-netflix
Nimona | Netflix
Příběh fnás zavede do techno-středověkého světa, ve kterém je rytíř odsouzený za zločin, jež nespáchal. Jediný, kdo mu může pomoci dokázat jeho nevinu, je Nimona, dospívající dívka-měňavec, která může být jedním z monster, jež přísahal zabíjet.
Jedinými zatím prozrazenými jmény, které namluví hlavní hrdiny, jsou Chloë Grace Moretz (Nimona), Riz Ahmed (rytíř) a Eugene Lee Yang (Ambrosius Goldenloin). K dispozici je i první obrázek z filmu.