Porazila by Wanda Doctora Strange? Režisér filmu se vyjádřil následovně

Porazila by Wanda Doctora Strange? Režisér filmu se vyjádřil následovně
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) | Marvel Studios
V novém díle s názvem Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství se hlavní protagonista utká s několika zajímavými padouchy, například s démonem přezdívaným Nightmare. Známé je i to, že se zde Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) střetne jak se svým temným obrazem, tak i s dvojníky jeho přátel – Wandou Maximoff (Elizabeth Olsen) aka Scarlet Witch či s baronem Mordem, který se objevil již v prvním dílu a jehož ztvárnil Chiwetel Ejiofor.
To, že se Wanda objeví ve druhém Doctoru Strangeovi, se ví už od roku 2019. Nikdo ale tehdy nemohl nic tušit o jejím psychologickém vývoji, jenž nastal v seriálu WandaVision. Právě tam se Wanda postupně vydala na zcestí poté, co se dozvěděla pravdu o svém jménu a původu. Během dobrovolného exilu navíc studovala temnou magii, což dělá celou skutečnost ještě zajímavější. Dá se tedy očekávat, že se Wanda v novém filmu postaví na stranu zla, což lze vyčíst i ze samotného traileru. Tam si někteří fanoušci a fanynky údajně všimli Wandy, jak útočí na Kamar-Taj.
Fanoušky a fanynky toto možné poměření sil mezi Strangem a Wandou velmi zaujalo. Oba jsou to mocní čarodějové a zdánlivě jedny z nejsilnějších postav Marvelu, takže není divu, že je tato otázka pro mnohé zajímavá. Dokonce samotný režisér prvního i druhého dílu Sam Raimi se připojil k této diskuzi a prozradil, co si o tom myslí.
porazila-by-wanda-doctora-strange-reziser-filmu-se-vyjadril-nasledovne-4
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) | Marvel Studios
Stalo se tak během rozhovoru pro web Fandango, specializujícího se jak na filmové novinky, tak i na předprodeje vstupenek do amerických kin. Sam Raimi si myslí, že je Wandina magie mocnější než ta, kterou disponuje většina ostatních postav ve filmu. Alespoň tak soudí podle toho, jak ji vytvořil Marvel. Doctor Strange má ale naopak znalosti mystických umění, které Wandě chybí, a pomáhá mu i Kamar-Taj, což je sídlo vyznavačů mystiky v Nepálu. Kdyby se ale střetli v boji, záleželo by na tom, s jakou alternativní verzí by to bylo. Mohl by tu totiž být Doctor Strange, který je silnější než Wanda. Naopak by tu ale mohla být i Wanda z jiného vesmíru, jež je ještě mocnější než naše Wanda. To, že existují alternativní verze těchto postav, znamená, že je spousta možností, kdo z nich by vyhrál. Budeme si tedy muset počkat na premiéru, kde bude tato otázka snad zodpovězena.
porazila-by-wanda-doctora-strange-reziser-filmu-se-vyjadril-nasledovne-1
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) | Marvel Studios