10 aktuálně nejsledovanějších filmů na českém Netflixu

10 aktuálně nejsledovanějších filmů na českém Netflixu
355 | Universal Pictures

10. Battle: Freestyle

2022, režie Ingvild Søderlind, produkce Netflix
Battle: Freestyle
Battle: Freestyle | Netflix
Pokračování snímku Battle z roku 2018. Amaliina (Lisa Teige) taneční skupina se dostala do světového finále ve Francii. Kromě soutěže ale ambiciózní tanečnice řeší vztah s Mikaelem a matku, kterou roky neviděla. Norský film pro náctileté milovníky rappu a hip-hopu.

9. Odstřelovač: Reloaded

2011, režie Claudio Fäh
Billy Zane
Odstřelovač: Reloaded | Sony
Slavný záporák z Titanicu (1997) Billy Zane je odstřelovačem v koprodukčním akčním videofilmu, který na Netflixu skončil devátý. Děj se odehrává v Demokratické republice Kongo a hlavní hrdinové se pokoušejí vysvobodit evropské farmáře z nepřátelského území.

8. Důvěra se nevyplácí: Hon na krále kryptoměn

2022, režie Luke Sewell, produkce Netflix
Důvěra se nevyplácí: Hon na krále kryptoměn
Důvěra se nevyplácí: Hon na krále kryptoměn | Netflix
Kriminálně laděný dokument měl premiéru na konci března. Věnuje se tajuplné postavě Geralda Cottena, zakladatele kanadské společnosti QuadrigaCX obchodující s kryptoměnami, která z investorů vylákala stovky milionů dolarů. V prosinci 2018 Cotten údajně zemřel v Indii a finanční prostředky nebylo možné získat zpět. Recenzi snímku si přečtete zde.

7. The Equalizer

2014, režie Antoine Fuqua
Denzel Washington
Equalizer
Dvojnásobný držitel Oscara Denzel Washington předstíral ve filmu The Equalizer svou smrt, aby měl klid. Bývalý člen elitní tajné vojenské jednotky se ale musí vrátit do akce proti extrémně násilnému ruskému gangu. Washington tak následoval herecké kolegy Liama Neesona a Keanu Reevese v roli akčního mstitele. V roce 2018 se Equalizer rozšířil o druhý celovečerní film.

6. Poltergeist

2015, režie Gil Kenan
Poltergeist
Poltergeist
Remake kultovního hororu z roku 1982, v němž se rodina musí vypořádat s podivnými úkazy, ke kterým dochází v jejich doposavad poklidném domově. Útoky bytostí vyvrcholí zmizením nejmladší dcery rodiny Bowenových. Producentsky vznik snímku zaštítil kultovní režisér Sam Raimi (Lesní duch), v hlavních rolích se představili Sam Rockwell a Rosemarie DeWitt.

5. Projekt Adam

2021, režie Shawn Levy, produkce Netflix
Ryan Reynolds
Projekt Adam | Netflix
Na VOD je necelý měsíc a stále se drží mezi nejstreamovanějšími tituly. Projekt Adam pojednává o cestování v čase a do hlavní role staví Ryana Reynoldse. Snímek slibuje mimořádnou akční zábavu pro celou rodinu. Dle kolegy Jakuba Vopelky si nezadá například se sérií Strážci Galaxie nebo s komiksárnou Thor: Ragnarok (2017). Inspirujte se zde.

4. Ježek Sonic

2020, režie Jeff Fowler
Jim Carrey
Ježek Sonic | Paramount Network
V českých kinech momentálně sklízí úspěch druhý Ježek Sonic. Dva roky stará jednička se hlásí o zájem uživatelů tuzemského Netflixu. Ikonický modrý ježura známý z videoher společnosti SEGA se v rámci filmové adaptace potýkal s mimořádnými porodními bolestmi. Nakonec z toho vznikla obstojná akční jízda, v níž ztvárnil důležitou roli také komik Jim Carrey.

3. V bublině

2022, režie Judd Apatow, produkce Netflix
V bublině
V bublině | Netflix
Dubnová novinka z produce Netflixu si utahuje z herců a natáčení v době pandemie covidu-19. Je to vtipné, je to trapné, plné hvězd a zbytečností. A skončilo to těsně pod vrcholem. Judd Apatow už natočil zábavnější kousky, namátkou Zbouchnutou (2007) nebo 40 let panic (2005).

2. 355

2022, režie Simon Kinberg
Penélope Cruz, Lupita Nyong'o, Jessica Chastain, Diane Kruger
The 355 | Universal Pictures
Simon Kinberg, režisér série s Deadpoolem, představuje nejkrásnější a nejvražednější špiónky světa. Hrají je Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong’o a Bingbing Fan a jejich úkolem je zastavit organizaci ve vývoji ničivé zbraně. Název filmu odkazuje na první ženskou špionku Spojených států (od té doby se jim slangově říká 355).

1. Furioza

2021, režie Cyprian T. Olencki
Weronika Ksiazkiewicz
Furioza | Kino Swiat
Polské akční drama, kde proti sobě stojí policistka a dvojice bratrů, z nichž jeden se chce vzdát zločineckého způsobu života výměnou za vynášení informací. V roli policistky září Weronika Ksiazkiewicz. Poláci drsné kriminálky umí a Furioza je toho důkazem. Přesto je pomyslný vrchol žebříčku překvapivý.

Žebříček vznikl na základě statistik FlixPatrol. Aktualizován byl k datu 7. dubna 2022.