Nejlepší asijské filmy na Netflixu: samurajové, čističi vesmíru i adaptace mangy

Nejlepší asijské filmy na Netflixu: samurajové, čističi vesmíru i adaptace mangy
Čističi vesmíru | Netflix
Jelikož ale tento trh není tak populární, příliš u nich nenajdete českou podporu. Ty nejlepší snímky jsou často k dispozici pouze s anglickými titulky, ale pokud je zvládnete, nemusíte si zážitek z nich upírat.

Potulný samuraj Kenshin

Takeru Sató
Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech | Warner Bros.
S českými titulky je na Netflixu k dispozici japonská filmová série Potulného samuraje Kenshina skládající se ze snímků s podtituly Zrození, Kjóto v plamenech, Konec legendy, Počátek a Konec. Předlohou pro tyto akční filmy se stala japonská manga Rurouni Kenshin od Nobuhira Watsukiho o bývalém elitním zabijákovi, který se rozhodne, že bude bránit spravedlnost a lidské životy bez toho, aniž by znovu zabil. Manga je v Japonsku velmi populární, o čemž svědčí i to, že kromě zmíněných pěti filmů vznikl také anime televizní seriál z roku 1996, o rok později animovaný celovečerní film z a dokonce i divadelní hra a dva muzikály. Milovníci her se navíc dočkali pěti her určených pro herní konzole. A co se týče diváckého hodnocení, žádný z dílů nešel pod sedmdesát procent!

Ledová archa, 71 %

Ledová archa
Ledová archa | The Weinstein Company
Jihokorejský snímek Ledová archa je na Netflixu dostupný i v češtině, a jelikož jsou spoluproducentem USA, v hlavních rolích vystupují známé herecké hvězdy jako Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris a Jamie Bell. Chrise Evanse přitom režisér Bong Joon Ho obsadit vůbec nechtěl. Nelíbila se mu jeho vypracovaná postava, která podle něj neodpovídá fyzickému stavu člověka žijícího na konci vlaku. Nakonec problém s hercovou tělesnou konstitucí vyřešil vhodným oblečením a volbou patřičných úhlů kamery. Snímek Ledová archa je adaptací francouzského grafického románu Le Transperceneige od Jeana-Marca Rochetta, jeho malby jsou ve filmu vidět na konci vlaku. Zajímavostí je, že model sto metrů dlouhého vlaku postavilo studio Barrandov, kde se většina snímku natáčela. Scény z hor byly pořízeny v Rakousku.

Nalaď si lásku, 71 %

Nalaď si lásku
Nalaď si lásku | Netflix
Jihokorejská romance Nalaď si lásku je k dispozici s českými titulky, stejně jako všechny následující filmy. Příběh dvou mladých lidí, kteří se do sebe zamilují, ale osud jim nepřeje, se vyznačuje jednoduchým, ale velmi silným dějem se sympatickým hereckým obsazením a povedenou atmosférou 90. let.

Bílý tygr, 73 %

Priyanka Chopra
Bílý tygr | Netflix
Indicko-americké kriminální drama Bílý tygr je filmovou adaptací stejnojmenného románu Aravinda Adigy. Ten svou knihu věnoval Raminu Bahranimu, režisérovi filmu. Ptáte se, jak je to možné, když kniha vyšla dříve? Oba pánové pro premiéře filmu prozradili, že jsou přáteli od vysoké školy. Příběh Bílého tygra vypráví osudy ambiciózního řidiče bohaté indické rodiny, který využívá svůj důvtip a mazanost, aby unikl z chudoby a stal se podnikatelem.

37 sekund, 73 %

37 sekund
37 sekund | Netflix
Japonské drama 37 sekund vypráví příběh mladé ženy, která je vinou mozkové obrny upoutána na vozík. Přesto neztrácí naději, že se jednoho dne stane autorkou mangy. Křehký lidský příběh je velmi dojemnou podívanou, která s sebou nese velké poselství.

Čističi vesmíru, 75 %

Čističi vesmíru
Čističi vesmíru | Netflix
Jihokorejské sci-fi Čističi vesmíru je po dlouhé době skutečně skvělou akční podívanou, která kombinuje zábavný a napínavý příběh s kvalitními triky, fungujícími akčními scénami a dramatickou orchestrální hudbou. Jedná se o první jihokorejský sci-fi film, jehož děj se odehrává ve vesmíru. Natáčení tak bylo pro celý štáb i herecké obsazení výzva, neboť nikdo z nich se zachycením života ve vesmíru neměl žádné zkušenosti. Poradili si s tím ale skvěle.

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti, 80 %

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti
Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti | Netflix
Když se démonický had znovu probudí, musí mistři jinu a jangu vyřešit záhadu vraždy a ochránit své říše před temným spiknutím u královského dvora. Čínské výpravné fantasy vychází z knižní předlohy Baku Yumemakury, a než zamířilo na Netflix, mělo premiéru v kinech, kde zaznamenalo ohromný komerční úspěch a rekordní návštěvnost.
A komu nevadí anglické titulky, neměl by na Netflixu minout ani filmy Okja (Jižní Korea, 74%), A Sun (Tchaj-wan, 76 %), RRR (Indie, 76 %) a Dangal (Indie, 90 %).