Zlouni jsou animovanou verzí Dannyho parťáků s vlivem Tarantina, zní ze zámoří

Zlouni jsou animovanou verzí Dannyho parťáků s vlivem Tarantina, zní ze zámoří
Zlouni | DreamWorks Animation
Hrdiny Zlounů jsou známí zločinci – pan Vlk, pan Had, pan Žralok, pan Piraňa a paní Tarantule. Ve filmu na ně čeká nejtěžší úkol jejich života – stát se dobrými občany. Pan Vlk už je zločineckým životem unavený, chce být hodný a rozhodne se, že dosavadní kariéru pověsí na hřebík a že k tomu přemluví i své kolegy. Vůbec ale netuší, že stát se dobrákem je mnohdy složitější než cokoli jiného...
Příběh z pera Ethana Cohena (Madagaskar 2, Tropická bouře) vychází ze stejnojmenné knižní série Aarona Blabeye. Snímek režíroval Pierre Perifel, pro kterého jsou Zlouni celovečerním debutem. V originálním znění namluvili ústřední pětici Sam Rockwell (Vlk), Awkwafina (Tarantule), Anthony Ramos (Piraňa), Marc Maron (Had) a Craig Robinson (Žralok).
Zlouni
Zlouni | Universal Pictures

A jak tedy film dopadl?

Deník The Guardian dal Zlounům tři hvězdičky z pěti a napsal, že snímek je kombinací Looney Tunes a Dannyho parťáků. Jedná se prý o zábavnou animovanou eskapádu, která je vychytralá, bláznivá a velmi vtipná.
The Wrap označil Zlouny za zábavnou animovanou komedii výjimečnou svou obyčejností – žádné zpívání, žádné tancování, žádné moralizování, jen animák s rychle mluvícími a vtipnými zvířaty. Snímek prý vyvolává příjemný retro pocit, neboť připomíná animované seriály z 90. let. Příběh je ale prý chvílemi překombinovaný a dialogy mohly být ještě vtipnější.
Express dal snímku také tři hvězdičky z pěti a stejně jako ostatní média vyzdvihl hlavně povedené vtipy, zábavné akční scény a vliv Quentina Tarantina. Dialogy prý mohly být údernější, ale i tak je snímek o trošku lepší než Sonic 2, se kterými budou Zloni o Velikonocích měřit v kině své síly.
Zlouni
Zlouni | Universal Pictures
A Rotten Tomatoes? Podle všech dostupných recenzí z různých webů vyšlo hodnocení 96 %. Nejčastěji je zmiňováno přirovnání k Dannyho parťákům i k filmu Já, padouch, který jako první představil ne zrovna příjemného, ale kladného hlavního hrdinu. O to jsou Zlouni v porovnání se současnými animáky lepší, působí osvěžujícím dojmem, mají originální animaci, která je nejatraktivnější prací studia DreamWorks za několik posledních let a honičky v autech prý nejednomu rodiči připomenou legendární snímek Bullittův případ. Zlouni tak určitě stojí za zhlédnutí.
Pro ty, kteří chtěli na snímek teď 14. dubna vyrazit, ale nemohou, jelikož na Velikonoce odjíždějí pryč, mám navíc i jednu dobrou zprávu – od října letošního roku by Zlouni měli být dostupní na Netflixu.