Potvrdily se nejhorší obavy: Bruce Willis oficiálně ukončuje kariéru pro těžkou nemoc

Potvrdily se nejhorší obavy: Bruce Willis oficiálně ukončuje kariéru pro těžkou nemoc
Bruce Willis | Lionsgate
Bruceovým úžasným příznivcům: Jako rodina jsme se chtěli podělit o to, že náš milovaný Bruce má zdravotní problémy a nedávno mu byla diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. V důsledku toho a s velkým rozmyslem Bruce odstupuje od kariéry, která pro něj tolik znamenala. Pro naši rodinu je to opravdu náročné období a my si velmi vážíme vaší trvalé lásky, soucitu a podpory. Procházíme tím jako jedna velká, semknutá rodina a chtěli jsme do toho zapojit i jeho fanoušky, protože víme, jak moc pro vás znamená, stejně jako vy pro něj. Jak Bruce vždycky říká: ‚Žijte naplno,‘ a právě to máme v plánu společně udělat. S láskou, Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel a Evelyn,“ uvedli na svých instagramových účtech Bruceova současná žena Emma Heming Willis, jeho již dospělé dcery Rumer, Scout a Talluhal a bývalá manželka Demi Moore.
Je to deset dnů, co jsme na Kinoboxu kolem téhle zprávy poprvé kroužili. Tehdy šlo ale o pouhé nepotvrzené dohady, které nicméně nezmiňovaly afázii, ale počáteční fázi demence. Nyní již mají fanoušci jasno – jejich oblíbená hvězda v posledních letech na řemeslo nekašle. Jen ho ochromila zákeřná nemoc, kvůli které se ani nemohl pořádně naučit říkat své dialogy (je vlastně obdivuhodné, že mu producenti v jeho stavu stále nabízeli práci).
Bruce Willis proslul v polovině devadesátých let v televizní komediální kriminálce Měsíční svit (1985–1989). Na filmovém plátně debutoval komedií Schůzka naslepo (1987). Skutečného věhlasu dosáhl hned o rok později akční klasikou Smrtonosná past (1988), která si během let vysloužila čtyři pokračování. Mezi nejvýznamnější snímky jeho kariéry dále patří Poslední skaut (1991), Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), 12 opic (1995), Pátý element (1997), Armageddon (1998), Šestý smysl (1999), Vyvolený (2000) a Looper: Nájemný zabiják (2012). Což je jen zlomek Willisovy bohaté kariéry.
Bruce Willis, Olivia Williams
Šestý smysl | Hollywood Pictures
Od roku 2013 v natáčení zvolnil a až na vzácné výjimky bral menší zakázky, aby mohl trávit více času s rodinou. V posledních dvou letech pak již nabízel jen to nejslabší, ať už se bavíme o kvalitě samotných filmů, nebo o jeho tlumeném hereckém výkonu. Zlé jazyky mluvily o lenosti, hamižnosti a neúctě k fanouškům. A on celou dobu tajně sváděl boj s těžkou nemocí, a dokud mohl, snažil se ještě něco vydělat pro své blízké (nezapomínejme, že nejmladším dcerám, které má s Emmou, je pouhých 7 a 9 let). A to i za cenu veřejného posměchu. Jestli tohle není hrdinské chování, pak už nevím co.