The Batman: režisér vypustil online vystřiženou scénu s Jokerem, vzhled legendárního padoucha není pro slabé povahy

The Batman: režisér vypustil online vystřiženou scénu s Jokerem, vzhled legendárního padoucha není pro slabé povahy
The Batman | Warner Bros.
Joker se ve filmu nakonec i tak objevil, ale ve scéně, která nám slavného padoucha plně neukazuje. A vzhledem k tomu, jak byl pro snímek radikálně přepracován Hádankář, se samozřejmě nabízí otázka, jakým způsobem byl Joker pojat. Zatímco Hádankář to má jednodušší, protože v rámci filmové historie měl předtím jen jednoho představitele (výborný Jim Carrey v Batman navždy), Joker se v hraném podání objevil na plátně hned čtyřikrát (Jack Nicholson, Heath Ledger, Jared Leto, Joaquin Phoenix).
Klaunský princ chaosu má tedy situaci složitější a nejde jen o samotného herce, ale i o pojetí této postavy. Jak nyní ukazuje Reevesem uvolněná vystřižená scéna, i popáté lze přijít s něčím originálním. Vlastně bych se nebál zajít ještě dál – tak „nepříjemně“ vyhlížejícího Jokera jsme tu ještě neměli.
Posuďte sami...
The Batman | Warner Bros.
Matt Reeves již dříve pro Total Film vysvětlil, proč byla tato scéna ponechána na podlaze střižny. „V průběhu filmu to, co dělala tahle scéna, dělaly i scény jiné, a tak jsme ji nepotřebovali. Sama o sobě je ale velmi strašidelná, děsivá a cool,“ uvedl Reeves v rozhovoru.
Co na Jokera v podání Barryho Keoghana říkáte? Měl by se objevit v pokračování? Podělte se s námi o názor v diskuzi. Za sebe říkám ano.