Nejvíce sexy herečka dneška ztvární Marilyn Monroe. A bude to opravdu mládeži nepřístupné

Nejvíce sexy herečka dneška ztvární Marilyn Monroe. A bude to opravdu mládeži nepřístupné
Blonde | Netflix
Biografie Blonde, která se zaměří na život slavné Marilyn Monroe, je ve vývoji od roku 2012. Kolem filmu kroužily herečky jako Naomi Watts nebo Jessica Chastain, než si blonďatou paruku nasadila třiatřicetiletá rodačka z Kuby Ana de Armas (Na nože, Není čas zemřít, Deep Water). Režii i scénář očekávaného životopisného portrétu ženy, která se několikrát objevila na titulce Playboye, měla poměr s prezidentem Kennedym a zemřela v šestatřiceti letech za dosud nevyjasněných okolností, obstará oceňovaný Andrew Dominik (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem).
Blonde vzniká pod záštitou Netflixu, ale uvedení se po vzoru Irčana či Romy dočká také v kinech. Už to svědčí o ambicích projektu, který podle všeho nebude apelovat na běžné mainstreamové publikum, v současnosti navyklé zapínat Netflix kvůli výplachům jako Projekt Adam nebo Černý krab. Andrew Dominik upřednostňuje umělecký až meditační styl výpravy a jeho snímky sází na psychologii. A to by měl být také případ Blonde, která od Motion Picture Association čerstvě obdržela rating NC-17. Žádný teenager mladší osmnácti let tedy do kina nezavítá.
Není čas zemřít
Ana de Armas – Není čas zemřít | Forum Film
Potvrzuje se tedy, že projekt zcela odbočí od běžného standardu nezávadných a všem přístupných biografií, které protagonisty často idealizují. V rozhovoru pro Collider roku 2016 Dominik sdělil následující: „Je to film o lidské povaze. Vypráví příběh o tom, jak dětské trauma otřásá světem dospělého, který je rozpolcený mezi veřejnou a soukromou image. V podstatě jde o příběh, který by mohl pojednávat o každém z nás. Užívá ale jistý druh asociace prostřednictvím mediálního odhalování. Smysl všech věcí se tím obrací vzhůru nohama podle toho, jak se Marilyn zrovna cítí. A takto vlastně žijeme. Tak na tomto světě fungujeme. A mně to přijde velmi rezonující. Projekt skýtá spoustu vzrušujících možností, jak s ním může být naloženo z filmařského pohledu.“
Udělení podobného ratingu přístupnosti se studia většinou brání, neboť zužuje divácký potenciál a ohrožuje možný profit. Netflix ale funguje na trochu jiné bázi než kina a není pochyb o tom, že pověst syrově pojaté odyseje do duše blonďaté sexbomby bude uživatele naopak lákat.
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem | Warner Bros.
NC-17 ještě neznamená, že se dočkáme mnoha explicitních sexuálních scén. Blonde vychází ze stejnojmenného románu Joyce Carol Oates, ale informace o příběhu se zatím drží pod pokličkou. Podle všeho můžeme očekávat depresivnější zobrazení každodenního života Marilyn Monroe, obdivované hollywoodské hvězdy, která v soukromí bojovala s psychickými problémy, výkyvy nálad a závislostmi. Nikdo kromě Elvise Presleyho a Mickey Mouse nezahýbal se zámořskou kulturou tak jako Monroe. Budeme zvědaví, jak si Andrew Dominik a Ana de Armas s takovým břemenem poradí.