Nejlepší romantické filmy na Netflixu

Nejlepší romantické filmy na Netflixu
Čokoláda | Miramax
Pokud vám stačí anglické titulky, naleznete tam takové poklady jako Hříšný tanec, Šíleně bohatí Asiati nebo Doktor Živago. Pokud ale potřebujete alespoň základní podporu češtiny v podobě českých titulků, je to už s výběrem o dost horší, o dabingu nemluvě. Pokud nepočítáme romantické snímky v samotné produkci Netflixu jako Princezna z cukrárny, Vánoční princ nebo Královské zacházení, které sice milovníky romantiky neurazí, ale mezi to nejlepší nepatří. Níže uvedený výběr slibuje většinu podívané pouze s českými titulky, ale ty nejlepší jsou i s dabingem.

Vrtěti ženou 71 %

Felicity Jones, Jonathan Pryce, Hugh Dancy
Vrtěti ženou
Vrtěti ženou je poměrně netradiční romantická komedie, která se točí kolem vynálezu vibrátoru. Dobový příběh z viktoriánské Anglie neurazí a hlavní hrdinka v podání Maggie Gyllenhaal je jako feministka krásným protipólem všem upnutých paniček, kolem kterých se celý humbuk spustil.

La La Land 73 %

Ryan Gosling
La La Land | 73rd Venice International Film Festival
Muzikál La La Land v roce 2016 sesbíral snad všechny možné filmové ceny. Došel si pro šest Oscarů, sedm Zlatých glóbů a čtyři ceny BAFTA. Přesto v našem výběru nepatří mezi to nejlepší, protože neosloví úplně všechny. Nejedná se o tradiční romantický film, je to ale ohromná pocta slavným americkým muzikálům jako Zpívání v dešti nebo Američan v Paříži. A hodně sází na výpravu a použitou hudbu.

Terapie láskou 74 %

Jennifer Lawrence, Bradley Cooper
Jennifer Lawrence – Terapie láskou
Terapie láskou je dalším oscarovým snímkem, který v roce 2012 přinesl Jennifer Lawrence Oscara i Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon. Režisér a scenárista snímku David O. Russell si odnesl cenu BAFTA za nejlepší scénář. Ani Terapie láskou není úplně tradiční romantickou komedií, neboť oba hlavní hrdinové se většinu času utápí ve svých depresích a nejistotách. O to kouzelnější je však nejen jeho finále, ale i celé vyznění snímku plné naděje.

Notting Hill 75 %

Notting Hill
Notting Hill | PolyGram Filmed Entertainment
Romantická komedie Notting Hill je klasickým zástupcem tohoto žánru, který využívá roztomilosti hlavního hrdiny, přitažlivosti hrdinky a hlavně zvučných jmen Julie Roberts a Hugha Granta. Typická pohádka pro dospělé.

Teorie všeho 75 %

Felicity Jones, Eddie Redmayne
Teorie všeho
Neuvěřitelný životní příběh jednoho z nejvýznamnějších vědců lidské historie Stephena Hawkinga, který navzdory své kruté nemoci měl odvahu milovat a založit rodinu. I Teorie všeho si došla pro několik filmových cen – Oscara a Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon si odnesl Eddie Redmayne a jeden Zlatý glóbus získal i Jóhann Jóhannsson za nejlepší hudbu.

Čokoláda 77 %

nejlepsi-romanticke-filmy-na-netflixu
Čokoláda | Miramax
Adaptace stejnojmenného románu Joanne Harris byla ve své době také velmi diskutovaným a oblíbeným snímkem. Pět nominací na Oscara, čtyři na Zlaté glóby a osm na ceny BAFTA hovoří za své. Během sledování tohoto romantického snímku vás ale neuchvátí jen Johnny Depp a Juliette Binoche, nýbrž i samotná čokoláda. Doporučuji připravit si jednu tabulku ke sledování filmu.

Gejša 77 %

nejlepsi-romanticke-filmy-na-netflixu-1
Gejša | Sony
Romance Gejša je úžasnou dobovou podívanou, která diváky a divačky zavede do světa úplně jiné kultury. Předválečné Japonsko a krutý osud hlavní hrdinky, se kterým se hodlá prát, uchvátí i vizuální stránkou a skvělými hereckými výkony Kena Watanabe a Ziyi Zhang. Gejša získala tři Oscary, jeden Zlatý glóbus a dvě ceny BAFTA.

Malé ženy 77 %

Malé ženy
Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh | Columbia TriStar
Nejnovější adaptace slavného románu Louisy May Alcott vsadila na slavné herecké obsazení stejně jako její předchůdkyně z roku 1994. Novější si ale získala srdce diváků a divaček více, hlavně díky režii a scénáři od Grety Gerwig, která ze svých herců a hereček dostala, co potřebovala, takže poutavý příběh nenudil a držel se knižní předlohy, jak nejlépe to šlo. Publikum ale nezapomnělo vyzdvihnout i hudbu a výpravu snímku.

Pýcha a předsudek 80 %

Pýcha a předsudek
Pýcha a předsudek | Focus Features
A další filmová adaptace romantické klasiky. Pýcha a předsudek od Jane Austen je legendou a každé filmové či seriálové zpracování se těší velké pozornosti. Verze z roku 2005 v režii Joa Wrighta s Keirou Knightley a Matthewem Macfadyenem ale určitě patří k těm nejlepším. Úžasná výprava, hudba a poetičnost celého snímku si zkrátka řekla o pozornost publika i odborné veřejnosti, která snímek ocenila čtyřmi nominacemi na Oscara, dvěma nominacemi na Zlaté glóby a čtyřmi nominacemi na ceny BAFTA.

Než jsem tě poznala 82 %

Emilia Clarke, Sam Claflin
Než jsem tě poznala
I snímek Než jsem tě poznala vychází z románové předlohy. Její autorkou je spisovatelka Jojo Moyes, která se nakonec ujala i scénáře. Dojemný příběh z vás vyždíme emoce všech podob a přesvědčí vás o tom, že i tragický příběh jde vyprávět s humorem a že naděje skutečně umírá poslední. Velmi silný snímek podobný filmu P.S. Miluji tě. Než jsem tě poznala je navíc jedním z pouhé dvojice snímků, které jsou na Netflixu dostupné s českým dabingem.

Všem klukům, které jsem milovala 83 %

Noah Centineo, Lana Condor
Všem klukům, které jsem milovala | Netflix
Všem klukům, které jsem milovala je tím druhým. Jde o další adaptaci literární předlohy. Autorkou stejnojmenného románu je Jenny Han a stejně jako se její knižní příběh těší velké popularitě, i snímek zaznamenal ohromný úspěch (sledovalo ho přes osmdesát milionů domácností). Tato romantická komedie se povedla ve všech ohledech – od vtipného a originální příběhu až po neokoukané, ale kvalitní herecké obsazení v čele s Noahem Centinem a Lanou Condor. A stejně jako je románová předloha trilogií, i filmy nakonec vznikly tři a všechny jsou na Netflixu v češtině. Druhý díl má název Všem klukům: P.S. Stále tě miluju a třetí je Navždy s láskou, Lara Jean. Navíc v současné chvíli vzniká i seriálový spin-off.

A pokud stojíte o čistě českou tvorbu, nemusíte zoufat, stačí jen zapátrat. Její nabídka je na Netflixu poměrně bohatá. Najdete tu nejen české legendární komedie jako Vesničko má středisková, S tebou mě baví svět, Vrchní, prchni! nebo Adéla ještě nevečeřela, ale i muzikály Starci na chmelu nebo Kdyby tisíc klarinetů, nechybí ani romance jako Ženy v běhu, Bezva ženská na krku nebo Ženy v pokušení. To nejlepší, co si můžete z českých filmů na Netflixu pustit, už pro vás vybral kolega Tomáš Chvála ve svém článku.